Депутатите излязоха в почивка, връщат се на 2 септември вече в бившия Партиен дом

  • 31 юли 2020 14:21

  • 1891
  • 4
Депутатите излязоха в почивка, връщат се на 2 септември вече в бившия Партиен дом
© Булфото, архив

Депутатите от 44-тото Народно събрание излязоха в едноседмична лятна почивка. Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов закри сесията и пожела приятна ваканция на народните представители. 

Прекъсването на пленарните заседания ще е до 2 септември. Тогава депутатите ще подновят работата си, но вече в сградата на бившия Партиен дом. Там в момента се намират кабинетите и се провеждат заседанията на парламентарните комисии. Така и депутатите и администрацията ще бъдат на едно място. 

Спас Гърневски: Предсрочни избори? Би било национално предателство

Интересно е обаче да се проследи как депутатите ще подновят работата си на фона на протестите, които са концентрирани точно в т.нар. триъгълник на властта между втората сграда на Народното събрание, Министерския съвет и президентството.

Както е известно правителството отхвърли възможността за оставка, протестиращите пък настояват, че ще останат по улиците на София докрай. 

Междувременно очакванията са постепенно сградата на парламента на пл. "Народно събрание" да се превърне в музей. 

Иначе днес в последния работен ден преди лятната почивка в парламента имаше и петъчен контрол, на който министрите отговаряха на поставени въпроси. Последното участие беше на екоминистърът Емил Димитров, който преди да оглави Министерството на околната среда и водите беше депутати от Обединени патриоти. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1891 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
4000 лв. +

2020.07.31 | 14:38

1
я има я нема половин работна година = пиявици на гърба на данъкоплатеца
S

2020.07.31 | 14:45

2
Da ne se vrastat hic darzata njama pari za tehnite zaplati v momenta Borisov i Radev da ostanat te sa cestni hora
РАДЕФФФФ,хвърчилото

2020.07.31 | 16:46

3
ако боико ме беше оставил да си направя далаверата с грипенчетата,да си взема аз моето процентче,сега нямаше да има главоболия с мен,но мандата ми свършва а къде е моята далавера,сега като взема властта ще си я врътна,НЯМА ВРЕМЕ!!!!

2020.08.01 | 10:30

4
ТЮМБЕЛИТЕ СЕ УМОРИХА ДА ЛЕЖАТ ПО СТОЛОВЕТЕ СИ,ТА СЕГА ОТИВАТ ДА ПОЧИВАТ!

Добави коментар

Водещи новини