Каракачанов притеснен от блокирането на кръстовища: Може да се стигне до конфронтация

  • 31 юли 2020 13:36

  • 1254
  • 5
Каракачанов притеснен от блокирането на кръстовища: Може да се стигне до конфронтация
© Булфото

Притеснява ме, че може да се стигне до конфронтация между гражданите и тези, които са решили да си правят плаж на жълтите павета и да затварят движението. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след производството на първия випуск на възстановеното ВВВУ "Георги Бенковски" на летище Долна Митрополия, помолен от журналисти да коментира "блокадата на София", предаде БТА.

Чак блокада в София не е - едно две кръстовища не е "София под блокада", каза Каракачанов. "Българските граждани имат право да протестират. Убеден съм, че и гражданите, които не могат да пътуват също имат предел, който има връхна точка. Има форми на протест, които са приемливи за цялото общество. Това, което ме притеснява е, че може да се стигне до конфронтация между гражданите и тези, които са решили и да си правят плаж на жълтите павета и затварят движението. Призовавам гражданите към търпение, органите на реда - към спокойствие. В края на краищата всеки има право да си изразява мнението. Трябва добре да си помисли дали изразявайки своето мнение, не пречи на мнението на другия и не пречи на правата на другия", изтъкна вицепремиерът.

Провокация на Орлов мост! Задържаха пиара на Иванчева, посегнал на жена с патерица

Той посочи, че "в тези протести има и хора с политическа амбиция, прилежащи към разни политически формации, до болка познати от историята, има и хора, които получават възнаграждения да дразнят полицията, да провокират полицията и да търсят стълкновение. Голямата част - предимно млади хора, които са видели как се живее в друго общество, искат някаква промяна. И тук изкуството е да се намери диалог с тези хора, и да се види това, което е необходимо да се направи като промяна - част от разумните искания да бъдат по някакъв начин уважени. Защото има различни искания. Аз слушам и разбирам разумните искания - така съм устроен", подчерта вицепремиерът.

СДВР: Ще говорим с протестиращите на Орлов мост да освободят мястото

Попитан дали ще си подаде оставката, той заяви, че ако цялото правителство си подаде оставката, също ще я подаде.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1254 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
РАДЕФФФФ,хвърчилото

2020.07.31 | 16:49

5
ако боико ме беше оставил да си направя далаверата с грипенчетата,да си взема аз моето процентче,сега нямаше да има главоболия с мен,но мандата ми свършва а къде е моята далавера,сега като взема властта ще си я врътна,НЯМА ВРЕМЕ!!!!
НЕЛИ

2020.07.31 | 15:38

4
ТОЗИ фалирал политик ,така ли не разбра ,че вече е в миналото.
П

2020.07.31 | 13:58

3
Защо биха и изгониха от протеста момчето което поиска оставката на радев ?
конфронтацията

2020.07.31 | 13:48

1
е решение след като диалогът е много закъснял, доверието на кредит е необратимо изчерпано и управлението се е впило във властта
мииии

2020.07.31 | 13:53

2
никакво доверие на червената пасмина,доказала се като тотално некадърна във времето и пространството!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини