ГЕРБ-СДС в СОС: Демокрацията е ценност, която трябва да се защитава всеки ден

  • 23 юли 2020 12:20

  • 720
  • 4
ГЕРБ-СДС в СОС: Демокрацията е ценност, която трябва да се защитава всеки ден
© Булфото - Малина Едрева

Демокрацията е ценност, която трябва да се защитава всеки ден. Нашата работа е по волята на софиянци да търсим решения по проблемите на града ни. Това се посочва в позиция на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет /СОС/.

През последните две седмици градът ни е свидетел на ежедневни протести. Всички ги виждаме, всички ги чуваме, но по-важното е всички да ги разберем, посочва Малина Едрева от ГЕРБ в декларацията. Според нея някои искания са обективни, някои са справедливи, някои са остроумни. Този протест не е предизвикан от един акт, от една личност или от едно правителство, това е протест в защита на ценности.

Групата на "Демократична България" няма да участва в днешното заседание на СОС

Днес центърът на София не е блокиран от заграждения както преди 7 години. И това е ценност. Никой от нашата политическа сила не си и помисля да каже, че протестите не съществуват, че са една шепа маргинали, които нямат друга работа. И това е ценност, отбелязват от ГЕРБ. Демокрацията и върховенството на закона са ценности, които трябва да се разберат много добре и да се защитават всеки ден, от всеки един човек.

Според ГЕРБ обаче да спираш метрото и после да бягаш като партизанин от мандра, да лишаваш хората от право на свободно придвижване, е обратното на почтеност и демократичност.

Демокрацията съществува само в рамките на правила - мирно и легитимно предаване на властта, уважение към мнението и вижданията на другите, не когато те са споделени от нас, а напротив - когато са различни. Демокрацията не е налагане на волята на многото, на активните или на шумните над всички останали, а представителство на всеки, посочват от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
720 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
всеки ден на площадите:

2020.07.23 | 14:36

4
Демокрацията е ценност, която трябва да се защитава
????

2020.07.23 | 13:17

3
Това посочва "герб–сдс",а "бсп–герб","бсп–дпс","бсп–оп",...................,какво посочват????
демокрацията

2020.07.23 | 12:45

1
демокрацията е измама да ни клатят без да знаем истинския виновник и да го накажем.

2020.07.23 | 12:59

2

Добави коментар

Водещи новини