Правителството се разпореди с имоти

  • 22 юли 2020 12:50

  • 1060
  • 3
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Правителството обяви имот – публична държавна собственост за частна държавна собственост. Имотът, намиращ се в град Троян, ул. "Генерал Карцов" № 120, представлява самостоятелен обект с обща площ 144 кв. м, 1/2 от самостоятелен обект с площ 13 кв. м и съответните идеални части от правото на строеж върху терена. Поради отпаднала необходимост за Регионалната здравна инспекция – Ловеч, имотът преминава в управление на Областната администрация на област Ловеч и ще се използва за задоволяване на административните ѝ нужди, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

От частна на публична държавна собственост се променя статутът на друг имот и се предоставя безвъзмездно за управление на Националната спортна академия „Васил Левски. Имотът се намира в град Несебър, местност „Акротирия“ и представлява апартамент с обща площ 75,53 кв. м. Той ще се използва за настаняване на представители на НСА, участващи в различни обучения на деца, ученици и студенти във Водна учебна спортна база на НСА "Васил Левски“"– гр. Несебър. Средствата за поддръжката на имота ще бъдат осигурени от бюджета на НСА.

Ето какво ще решават министрите утре

Правителството също така даде съгласие за продажбата на шест имота - частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната. За ведомството и Българската армия имотите са с отпаднала необходимост. Имотите се намират в общините Монтана, Хасково, Елхово и Нова Загора.

За публична държавна собственост бяха обявени десет имота, разположени на територията на с. Момина клисура, община Белово, област Пазарджик. Правителството предостави безвъзмездно тяхното управление на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Това ще позволи реализацията на обект "Модернизация на железопътната линия София-Пловдив: жп участъци София-Елин Пелин и Елин Пелин-Септември".

Последвайте канала на

Novini.bg
1060 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
така се

2020.07.22 | 13:25

2
пълнят чекмеджета ...

2020.07.22 | 14:05

3

..........така се и празанят ........

в полза на

2020.07.22 | 13:24

1
близки и познати на безценица ли...

Добави коментар

Водещи новини