Служба "Военна информация" се трансформира в служба "Военно разузнаване", гласува парламентът

  • 22 юли 2020 10:51

  • 544
  • 1
Служба "Военна информация" се трансформира в служба "Военно разузнаване", гласува парламентът
© Novini.bg

Служба "Военна информация" се трансформира в служба "Военно разузнаване", гласува парламентът с приети на второ четене промени в Закона за военното разузнаване.Тя ще обединява функциите на досегашната "Военна информация" и разузнавателните структури в Българската армия.

Новата структура е специална служба и е част от системата за защита на националната сигурност на страната.

Службата обработва и анализира цялата информация, предоставена от разузнавателните структури в Българската армия, НАТО и ЕС, от разузнавателните органи на държавите-членки на НАТО и ЕС, и от други партньорски служби. Тя е автономна при осигуряване на защитата на класифицираната информация, вътрешната сигурност и контраразузнавателното обезпечаване на оперативно-разузнавателната дейност.

Десет години абсолютна давност за събиране вземанията на физическите лица, реши НС

За изпълнение на възложените ѝ задачи Службата съставя и използва документи за чужда самоличност и други официални документи, необходими за прикритие на служители, които изпълняват оперативно-разузнавателна дейност вкл. отразяване на необходимите промени в електронните бази данни.

Отпадна предложението за Етичен кодекс за поведение на военнослужещите и цивилните служители, който беше гласуван на първо четене и срещу което имаше възражения на депутати.

Последвайте канала на

Novini.bg
544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
не по врат

2020.07.22 | 11:19

1
а по шия

Добави коментар

Водещи новини