Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре

  • 20 юли 2020 11:27

  • 784
  • 5
Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре
© Булфото

На извънредно заседание утре от 11.30 ч. ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Темата е провал на политиките за справяне с корупцията.

Освен БСП и ДПС не се очертава друга политическа сила, която да подкрепи искането за оставка на кабинета. Така по всяка вероятност вотът ще бъде неуспешен.

Томислав Дончев: Не е най-важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира

Въпреки че не липсваха остри реплики и всеобща превъзбуда в пленарната зала, днешният дебат по вота на недоверие премина вяло. Около 2 часа управляващи и опозиция изтъкваха тезите си "за" и "против" оставката на кабинета. От БСП изброиха някои от последните скандали в държавата, като споменаха и протестите на гражданите.

 

От ГЕРБ обаче бяха категорични, че левицата няма право да говори за корупция, като се има предвид, че преди години именно нейният лидер Корнелия Нинова е напуснала министерски пост заради съмнения за корупция. Управляващите бяха и категорични, че БСП не е готова да поеме управлението, а и няма моралното право. Социалистите бяха предупредени да не се залъгват с протестите, защото не са желани от хората на улицата.

Последвайте канала на

Novini.bg
784 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
KKK

2020.07.20 | 11:34

1
БОСТАНА ЩЕ ГО ИЗОРЕМ „ ТИКВИТЕ ЩЕ ГИ........... Е Б Е М !!!
бостанджия

2020.07.20 | 14:00

5
Ми като не можеш да Е'БЕШ жени - пробвай с тикви (а можеш да помолиш др. Нинова да ти услужи и с една козичка). ПП. Бостан не се оре льольо ,питай ваш'те на село ,та да те ограмотят !

2020.07.20 | 13:38

3
Яж лайна бе червен олигофрен, копеле на бесепарска к.урва и незнаен турски тираджия!
Кво става с Мунчо от Дондуков 2

2020.07.20 | 13:45

4
МУНЧО, старата летяща съчка от Дондуков 2, нещо много е умълчан! Не е срал през последните 24 часа в общественото пространство! Да няма запек?! Да не се е оплел в миризливите гащи на деса простакеса?! Сигурно е на инструктаж при решетников! Ългарите се оказаха по-умни отколото остарелите съчки на КГБ предполагаха! Те още са във време оно и си мислят, че народът не може да чете в интернет какво става и кой излиза на протестите! Щирлиииц, щирлиц, много си остарял брато! Отдавна трябва да си в песия с тия изтъркани, прозрачни номера, които във времето на интернета и новите медии НИКАК не минават! Ама НИКАК!
дедо Ванго

2020.07.20 | 13:02

2
Веднага познавам резултата - вота нЕма да мине (та ако ще Черепа и Фатмака - да се пукнат от яд) !

Добави коментар

Водещи новини