Зам.-министър Зорница Русинова запозна Жени-ГЕРБ с някои инициативи с евросредства

  • 15 юли 2020 14:02

  • 314
  • 6
Зам.-министър Зорница Русинова запозна Жени-ГЕРБ с някои инициативи с евросредства
© ПП ГЕРБ, фейсбук

Жени ГЕРБ-София проведе среща на градското ръководство и районните координатори. В нея участваха административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и новият областен координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев.

Цветомир Паунов поздрави дамите за тяхната активност и за актуалността на темите, които обсъждат. Той изтъкна, че инициативите на ЖГЕРБ-София са важни и много полезни, защото достигат до широк кръг софиянци и дават практически резултати.

Тодор Кръстев изрази увереност, че ще работи заедно с актива на ЖГЕРБ-София в посока добрите практики и инициативи да достигат до все повече столичани.

Областният координатор на ЖГЕРБ-София Ирина Йорданова благодари на Цветомир Паунов за цялостната подкрепа и съдействие в реализираните дейности през годините и поздрави от името на дамите Тодор Кръстев като пожела успех в съвместната работа.

Гост-лектори на срещата бяха общинският съветник и заместник-председател на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори в СОС Анна Стойкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Анна Стойкова представи дейностите на Столична община за подобряване качеството на атмосферния въздух с акцент върху изпълнение на проектите за подмяна на старите печки на дърва и въглища с по-екологични. Разяснени бяха подробности около кандидатстването за безплатна подмяна на отоплителни уреди по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, по който кандидатите могат да подават документи до 20 август т.г. в районните администрации.

Районните координатори на ЖГЕРБ-София поеха ангажимент да разпространяват информация относно тези възможности по екологичните проекти.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова представи актуална информация за някои инициативи с европейски средства, насочени към семейството, жените и младежите като програмите „Родители в заетост“, „Заетост за теб“, „Патронажна грижа“, както и подкрепата чрез нисколихвени микрокредити и чрез организиране на кътове за деца на работното място.

Обсъдени бяха актуални мерки, свързани със социалната политика в извънредната епидемиологична обстановка, и възможностите за включване на жените в някои от тях.

Последвайте канала на

Novini.bg
314 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
СМЪРТ ЗА БОЙКО БОКЛУКА

2020.07.15 | 14:07

1
ПАРТИЙНИТЕ КУ..РВИ И ПРОСТИТУТКИ НА ГРОБ...ВСИЧКИТЕ ДО ЕДНА БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП
асдфсфхртъйъку

2020.07.15 | 14:09

2
Тия крадат повече от циганките на гара Левски
Гражданин

2020.07.15 | 14:26

3
Евросредствата се дават да се вдигне стандарта на живот, а не кифли да измислят мероприятия и да откраднат парите!Ще се търси отговорност за всеки похарчен лев!

2020.07.15 | 14:32

4
Жени-ГЕРБ дали не са едни жени на високи държавни постове или такива спечелили обществени поръчки за милиони,които имат за какво да не виждат как управлява партията им
гост

2020.07.15 | 14:33

5
Да минат обучение в института по публична администрация, относно това как се ходи на свиждания в централния затвор и како може да се носи на осъдените.

2020.07.15 | 14:36

6
Защо точно на тези жени -ГЕРБ се разясняват социалните програми и евросредствата може ли някои да каже,но явно винаги се почва от "верните" тези от "нашите",дето я децата им я фамилиите им ще спечелят обществени поръчки

Добави коментар

Водещи новини