Емил Димитров отиде също в Пловдив за среща с кмета

  • 14 юли 2020 17:52

  • 508
  • 0
Емил Димитров отиде също в Пловдив за среща с кмета
© Здравко Димитров - Зико, фейсбук

Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Направен бе преглед на четирите важни проекта, които в момента се реализират в града ни по линия на ОП „Околна среда“. Двамата коментираха също и приоритетните за следващия програмен период 2021 – 2027 г. проекти.

Министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и изрази подкрепата си за реализацията на проекта „Въча“ като заяви, че снабдяването с вода от каскадата ще реши проблема с качеството на питейната вода за 50 години напред.

Емил Димитров и Нанков предлагат на Борисов трайно решение на проблемите с водата в Радомир

Друг важен проблем, който бе обсъден, е как да се осигурят средства, за да се затвори и реколтивира сметището в Цалапица и да се осигури финансиране за проекти, които ще гарантират кръговата икономика на града.

"Днес има много добри новини за града ни — бяха отпуснати средства за нова Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“. Благодаря на правителството за тази подкрепа и за това, че е последователно в политиката си за опазване на детското здраве", напомни кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Дават близо 17 милиона лева за нова детска клиника към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

Община Пловдив очаква всеки момент проектът за Южната тангента на Околовръстното да бъде представен в Агенция „Пътна инфраструктура“. Средствата за отчуждаването и строителството ще бъдат осигурени от правителството.

"Имаме уверение, че новото трасе ще бъде с две платна с по две ленти и разделителна ивица по средата. Трасето ще е 20 метра широко и 4,5 км. дълго", каза още кметът.

Последвайте канала на

Novini.bg
508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини