Правителството: Президентът поиска цялата власт

Вицепремиерите Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността с изявление за медиите в Министерския съвет.

"За мен няма нищо по-болно от това - едни българи да бият други и затова благодаря на всички, които отстояват тезите си и на българските полицаи, които си изпълняват задълженията", заяви Дончев.

"Вероятно очаквате сега да кажа правителството иска оставката на президента, но няма да кажа това нещо", поясни той и заяви, че иска държавният глава да изкара мандата си, въпреки всичко.

Изявлението на представители от кабинета идва малко след изказване на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

 

Румен Радев призова отново протестиращите да не се поддават на провокации

 

"Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветниците на президента. Днес г-н президента поиска цялата власт, защото по процедура следва да създаде служебно правителство без парламент. Това правителство е единствената възможна конструкция, която може да се сглоби в Народното събрание. Като превод днешното му изявление значи, че иска цялата власт", коментира вицепремиерът.

"Искам да призова всички към малко повече мъдрост, особено полиците", каза той.

"Правителството не е на Бойко Борисов, МВР не е на Младен Маринов, Президентството не е на Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, но България е на всички България", заключи Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

В извънредния брифинг участие все и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. "Тя заяви, че случващото се тревожи всички разумни български граждани. Това правителство е законно избрано и призиви за метежи ни напомнят за други практики и друго време", каза Сачева.

"Нека да мислим за това не просто как да подкрепяме псевдо проекта "Българско лято", а да мислим какво следва през зимата. Човек, който призовава към протести, трябва да знае на къде води държавата", заяви тя.

"Г-н Радев 24 часа не намери време и не коментира пробивът, че България е влязла в чакалнята на ERM II. Нека, ако някой има други планове за страната, да излезе и да ги каже", заяви Сачева и отново помоли всички да уважават институциите и да спазват мира.

Вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността сподели, че на него никога не му се е вярвало, че ще трябва да прави подобни изказвания, особено за Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който уважава.

"Историята на България е показала - когато сме разделени и институциите воюват, нищо добро не следва", заяви Каракачанов и призова всички за разумно поведение.Той сподели, че всеки има право да протестира, но никой да не посяга на чужда собственост и да спазва законите.

На журналистически въпрос дали Васил Божков стои зад протестите, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заяви, че не знае кой е организаторът, но разкри, че от неговите прозорци на кабинета се е виждала футболна агитка. Той сподели още, че знае за случай за предложени 50 лв. на човек, за да участва в протеста.

 

Коментари

 1. 2020.07.14 | 16:14
  Дончев тиси най голямото ниско лай.о.Ти пазиш боса си боко.Идиси мишок.Няма каде да се скриеш.
 2. 2020.07.12 | 20:30
  Президента каза Мутри - вън. Разбирам че тримата на снимката си признават косвено, че мутрите са навсякъде в правителството без президенстството.
 3. 2020.07.12 | 00:38
  Бойко аз давам милиони аз решавам аз съм държавата сега пеят друга песен
 4. 2020.07.11 | 23:58
  хак да ти е боко,като подари на червените катили президенския пост!!!!
 5. 2020.07.11 | 22:28
  Олигарсите и монополистите в затвора или вън от БГ.
 6. 2020.07.11 | 20:04
  ББ тв - заглушават протестите
  1. 2020.07.11 | 21:54
   Говорят само за София ,че има протест . Оказва се ,че има и в Бургас,Варна и Русе...само една телевизия предава пряко от София,една кратки репортажи и от другите градове...другите телевизии -филми....Кокто и сайтовете мълчат за другите градове....
 7. 2020.07.11 | 21:36
  Дончев,мафия сте,идете си.
 8. 2020.07.11 | 21:21
  Как се защитавате само, страх ви е да не изгори някой защото всички сте навързани, ако един подаде и всички ще повече, но и това ще стане...
 9. 2020.07.11 | 20:29
  Има силна концентрация на тъпаци в София.
  1. 2020.07.11 | 21:11
   Бойко не може да гледа насилие! :-)
  2. 2020.07.11 | 20:31
   Аха, да... пусни си БСП ТВ и ще ги видите.
 10. 2020.07.11 | 20:39
  Защо изчезнаха всички записи за полицейско насилие в интернет?
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет