Кирил Ананиев: Реагираме съвсем адекватно на ситуацията с COVID-19

  • 10 юли 2020 11:58

  • 2983
  • 8
Кирил Ананиев: Реагираме съвсем адекватно на ситуацията с COVID-19
©

Има протокол, по който се лекуват всички български граждани, болни от COVID-19. Всички лечебни заведения са снабдени с необходимите защитни средства. Това заяви от трибуната на Народното събрание здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в рамките на редовния парламентарен контрол.

,,С моя заповед въведохме режим, при който след 10-ия ден, ако даден пациент се почувства по-добре, да може да отиде на домашна карантина и да продължи лечението си вкъщи и по този начин лечебните заведения да лекуват такива пациенти, които са в среднотежко и в много тежко състояние'', допълни министър Ананиев.

Мисля, че съвсем адекватно реагираме на ситуацията с коронавируса, посочи още той.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

По отношение на казуса с болницата във Велинград Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през уведоми народните представители, че не е имало депозирани оставки в лечебното заведение, каквато информация се появи в някои медии.

Болницата във Велинград функционира нормално и продължават да се приемат и лекуват болни, включително и такива от коронавирус, увери здравният министър и подчерта, че в болницата, както и във всички останали в страната, има достатъчно защитни средства и дезинфектанти за медицинските служители.

,,Времето от вземането на пробата до съобщаването на резултата зависи дали лабораторията е в същото населено място или не. Ако е в същото населено място, времетраенето е между 15 минути и четири часа в зависимост от това колко адреса трябва да бъдат посетени и колко проби трябва да бъдат взети'', отговори министър Ананиев на питане относно забавянето на резултати за коронавируса.

,,Когато лабораторията е в друго населено място, пробата се изпраща до Националната референтна лаборатория – тогава са нужни поне 12 часа, като това зависи и от времето на пристигането на пробите и степента на заетост на референтната лаборатория. Отделно самата апаратура разполага с определен капацитет.  Като цяло оптималното време за извършване на тест от типа на PCR е най-малко 4-5 часа'', информира още министърът на здравеопазването.

Не мога да кажа, че има масово забавяне на резултатите, по-скоро става дума за единични случаи, а не за редовна практика, допълни той и посочи, че резултатите от направените проби могат да бъдат получени и по електронен път, в т.ч. и по електронната поща.

,,А и в повечето РЗИ-та има телефонна линия, на която всеки може да получи информация за своите резултати'', напомни в заключение Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Последвайте канала на

Novini.bg
2983 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
###

2020.07.10 | 12:22

1
Махнете карантината за влизащите в страната , ако обичате.
оня

2020.07.10 | 12:47

2
Е тоя е абсолютен некадърник.Когато падне Боко се надявам тоя тюфлек да бъде опандизен и заразен с коронажируса.

2020.07.10 | 13:12

3
Ананиев, бъди сигурен, че и народа ще реагира съвсем адекватно. Още малко продължете с вашия цирк. Още съвсем малко!
Генерал Годжи

2020.07.10 | 13:41

4
спряха им кранчето с помощи от ЕС и почнаха с тестове и диагнози, да има кейсове, да се плащат тестове и колелото да върви. Няма проблем обикновеният човек да се погубва от безработица и дълг, докато те си пълнят джобовете и са морално извисени

2020.07.10 | 13:41

5
Адекватен глупак като Ананиев виждали ли сте ?! Нещо като дървено желязо ? Аз не съм виждал !
Бай Васо Сърбеца

2020.07.10 | 14:06

6
Бок.лук, кое му е адекватното... По сръбски реагирате, за жалост народа не реагира по сръбски:(
Даниел

2020.07.10 | 14:15

7
Фашист!И твоят час ще дойде, близо е!!!
Мартин

2020.07.10 | 14:24

8
Ами да спретнем едно разходка и до Здравното Министерство, не само при Тиквата, това с тези заповеди на този Биполярния са пълни глупости. Как може да се работи нормално в тази ситуация.

Добави коментар

Водещи новини