До 5 дни стават ясни имената на новите кандидати за КЕВР

  • 10 юли 2020 10:12

  • 263
  • 0
До 5 дни стават ясни имената на новите кандидати за КЕВР
© Novini.bg

Депутатите наново одобриха процедурни правила за предлагане на кандидати, изслушване и избор на нов председател и членове на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Причината - изненадващото решение на Пламен Младеновски, единственият номиниран за шеф на енергийния регулатор, да се откаже от състезанието.

Младеновски бе предложен за поста от парламентарната група на ГЕРБ, но оттегли кандидатурата си само два дни след неговата номинация.

В момента той оглавява Дирекция "Електро и топлоенергетика" в комисията, а решението си обяви не самият той, а председателят на енергийната комисия в парламента Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, пояснява БНТ.

 

Младеновски - кандидатурата на ГЕРБ за КЕВР, се оттегли от надпреварата за шеф на регулатора

 

С новите правила се дава нов 5-дневен срок на депутатите и парламентарните групи да депозират своите предложения за нов шеф на регулаторния орган.

Процедурата вероятно ще бъде завършена до края на месец юли, а дотогава трябва да бъдат изслушани всички претенденти за председател и комисари, а кандидатурите им подложени на гласуване в пленарната зала.

Последвайте канала на

Novini.bg
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини