Йотова посети изграждания от фондация „За нашите деца“ Комплекс за ранно детско развитие

  • 08 юли 2020 18:35

  • 287
  • 0
Йотова посети изграждания от фондация „За нашите деца“ Комплекс за ранно детско развитие
© Прессекретариат на държавния глава

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , беше гост на фондация „За нашите деца“ и се запозна с изграждащия се комплексен център за ранно детско развитие. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Дейността на неправителствената организация е свързана с осигуряването на сигурна семейна среда и възможности за пълноценно развитие и щастливо детство за всяко дете.

В края на август ще бъде осъществена мечтата на ръководството и екипа на фондацията сградата на бившия Дом за медико-социални грижи за деца „Св. София“ да се превърне в съвременен Комплекс за ранно детско развитие. Изпълнителният директор Иванка Шалапатова и екипът на фондацията запознаха вицепрезидента с дейностите по преобразяването.

Комплексът ще предоставя грижа и подкрепа за децата и техните родители. Освен сега функциониращите Център за обществена подкрепа и Център за приемна грижа, в него ще бъдат разкрити и две нови услуги – Дневен център за деца/младежи с увреждания и втори Център за обществена подкрепа, в които ще се стимулира развитието на децата.

Йотова към момичетата от „Посланик за един ден“: Говорете на висок и смел глас, не се страхувайте да променяте

Проектът се осъществява въпреки редица административни пречки, благодарение на упоритостта на „За нашите деца“ и на съмишлениците ѝ, чийто брой всяка година нараства. Средствата за преобразяването на сградата са от дарения. Каузата на миналогодишната 10-ата юбилейна „Вечер на добродетелите“, която се проведе под патронажа на вицепрезидента Йотова, бе именно изграждането на комплекса.

Иванка Шалапатова представи и плановете за превръщането на най-старото сиропиталище в България – домът „Рада Киркович“ в Пловдив, също в Комплекс за ранно детско развитие.На срещата бяха обсъдени политиките за превенция на изоставянето, както и законодателството, свързани със закрилата и правата на детето и предоставянето на социални услуги.
За първите пет месеца на тази година подкрепа от фондация „За нашите деца“ са получили над 840 деца и семейства. От изоставяне в родилното отделение са спасени 8 бебета.

Гост на фондацията заедно с вицепрезидента беше и посланикът на Индонезия в България Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, която също подкрепя каузите на „За нашите деца“.

Посланикът на Индонезия с впечатляващ подарък за вицепрезидента Йотова

Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини