Красимир Ципов: Промените в Закона за МВР няма да окажат влияние върху координацията на службите

  • 06 юли 2020 16:33

  • 443
  • 0
Красимир Ципов: Промените в Закона за МВР няма да окажат влияние върху координацията на службите
© Булфото, архив

Промените в Закона за МВР няма да окажат влияние върху координацията на службите в сектора на национална сигурност. Това посочи пред БНР Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два, член на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ПГ ГЕРБ.

"Тази функция на новата главна дирекция не е нещо ново. До 2008 г. жандармерията беше основна структура на МВР и в правомощията съществуваше възможност за охраняване на лица, непосредствено застрашени, така че няма нищо ново в една такава функция на жандармерията. Затова вярвам, че ще има взаимодействието, което законодателят очаква", коментира той.

Полицаи излязоха на протест

Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два увери, че управляващите ще работят за осигуряване на достойно заплащане на служителите в системата на МВР.

Той изрази очакване исканията на полицаите да бъдат удовлетворени до дни и призова синдикатите в МВР да преговорят с ръководството. Вчера на професионалния си празник полицаите имаха демонстрация, кат настояха за по-високо заплащане на нощния труд.

"Смятам, че че ще бъдат изчистени всички въпросителни, които са възникнали във връзка с прилагането на тези текстове от подзаконовата нормативна уредба, които регламентират изплащането на допълнително възнаграждение за положен извънреден труд", отбеляза Ципов.

Последвайте канала на

Novini.bg
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини