Евродепутати от ВМРО за казуса със "Света София": Политическо изнудване на Ердоган

Това е политическо изнудване от страна на Ердоган. Така евродепутатите от ВМРО коментираха намерението на Турция да превърне църквата музей "Света София" в джамия. 

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент настоява за провеждането на дебат относно намерението на турския президент Реджеп Ердоган да превърне църквата-музей „Св. София“ в Истанбул в действаща джамия.

Каква ще е съдбата на църквата Света София в Истанбул?

"Св. София" или "Църква на светата Премъдрост Божия" е обявена за църква-музей през 1934 г. от правителството на Кемал Ататюрк, какъвто е и статутът ѝ до днес.

Според Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – и Андрей Слабаков европейските институции трябва да реагират остро срещу такова решение. „Св. София“ освен част от световното наследство на ЮНЕСКО е и от огромно духовно и културно значение за православното християнство.

Джамбазки и Слабаков са категорични, че това е поредна провокация, отправена към християнския свят от страна на режима на Ердоган, с единствена цел „Св. София“ да бъде използвана за политически цели.

 

Трябва да се сложи край на политическото изнудване на Ердоган и е време Европейският съюз да заяви своята позиция, а не да стои встрани. Нека не забравяме, че християнството е основата на европейската цивилизация, допълни още Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – в Брюксел.

Коментари

 1. 2020.07.06 | 19:38
  Боли ме уя за неква си църква , такъв народ заслъжава да бъде мачкан !
 2. 2020.07.06 | 19:04
  Този българин защитава България като никой друг българин!Гледайте изказванията му в Европейския парламент във фейса и тогава коментирайте!
 3. 2020.07.06 | 18:49
  ще я направи, защото християнска Европа няма, има джендърска и мюсулманска Европа. хайде и ние да си видим кирливите ризи, какви християни сме, чакаме празници за да се наплюскаме и да се напием. така че света София ще стане джамия... чок селям от истанбул!
  1. 2020.07.06 | 19:01
   ще гниеш в пъкала!
 4. 2020.07.06 | 16:13
  Този хубавец в Европарламента хласува въздържал се за истанбулската джендър конвенция. Иначе очилаткото го вади голям.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет