Евродепутати от ВМРО за казуса със "Света София": Политическо изнудване на Ердоган

  • 06 юли 2020 15:30

  • 826
  • 5
Евродепутати от ВМРО за казуса със "Света София": Политическо изнудване на Ердоган
© Булфото, архив

Това е политическо изнудване от страна на Ердоган. Така евродепутатите от ВМРО коментираха намерението на Турция да превърне църквата музей "Света София" в джамия. 

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент настоява за провеждането на дебат относно намерението на турския президент Реджеп Ердоган да превърне църквата-музей „Св. София“ в Истанбул в действаща джамия.

Каква ще е съдбата на църквата Света София в Истанбул?

"Св. София" или "Църква на светата Премъдрост Божия" е обявена за църква-музей през 1934 г. от правителството на Кемал Ататюрк, какъвто е и статутът ѝ до днес.

Според Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – и Андрей Слабаков европейските институции трябва да реагират остро срещу такова решение. „Св. София“ освен част от световното наследство на ЮНЕСКО е и от огромно духовно и културно значение за православното християнство.

Джамбазки и Слабаков са категорични, че това е поредна провокация, отправена към християнския свят от страна на режима на Ердоган, с единствена цел „Св. София“ да бъде използвана за политически цели.

 

Трябва да се сложи край на политическото изнудване на Ердоган и е време Европейският съюз да заяви своята позиция, а не да стои встрани. Нека не забравяме, че християнството е основата на европейската цивилизация, допълни още Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – в Брюксел.

Последвайте канала на

Novini.bg
826 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.07.06 | 19:38

5
Боли ме уя за неква си църква , такъв народ заслъжава да бъде мачкан !
Гражданин

2020.07.06 | 19:04

4
Този българин защитава България като никой друг българин!Гледайте изказванията му в Европейския парламент във фейса и тогава коментирайте!
българански

2020.07.06 | 18:49

2
ще я направи, защото християнска Европа няма, има джендърска и мюсулманска Европа. хайде и ние да си видим кирливите ризи, какви християни сме, чакаме празници за да се наплюскаме и да се напием. така че света София ще стане джамия... чок селям от истанбул!
Ама

2020.07.06 | 19:01

3
ще гниеш в пъкала!
ужас

2020.07.06 | 16:13

1
Този хубавец в Европарламента хласува въздържал се за истанбулската джендър конвенция. Иначе очилаткото го вади голям.

Добави коментар

Водещи новини