Екоминистърът поиска незабавна проверка за незаконно сметище в Шумен

  • 02 юли 2020 19:30

  • 1711
  • 3
Екоминистърът поиска незабавна проверка за незаконно сметище в Шумен
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и директорът на РИОСВ - Шумен разпоредиха незабавна проверка по сигнал за  изхвърлени строителни отпадъци от общински камион в землището на с. Маломир, община Върбица. Сигналът е подаден в регионалната екоинспекция в късния следобед от служител на Държавното горско стопанство в гр. Върбица. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

На място бяха изпратени експерти от РИОСВ, които установиха, че  на терена има нерегламентирано изхвърлени не само строителни отпадъци, а и големи количества битови отпадъци.

 Работата по случая продължава, като в момента на мястото са експертите на РИОСВ, както и органите на реда и други отговорни институции.

Сн. МОСВ

Екоминистърът провери проекта на Рилските езера, дейностите са спрени

Министър Димитров коментира, че това е поредният установен случай на заобикаляне на закона, като отпадъци се изхвърлят на нерегламентирани места. Той е категоричен, че органите на МОСВ и неговите регионални структури ще бъдат безкомпромисни  при установяване на подобни деяния, увреждащи околната среда и застрашаващи здравето на българските граждани. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.07.03 | 00:51

1
Да хвърля боклук кадето си иска, в една европейска държава глобите са от 1000 € и нагоре.

2020.07.03 | 00:54

2
И далаверата с боккука умре,с какво ще се изхранваме сега?
Lessa

2020.07.03 | 03:21

3
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com

Добави коментар

Водещи новини