Правителството предлага председателят на БЧК Христо Григоров да бъде удостоен с орден "За гражданска заслуга" първа степен

  • 01 юли 2020 13:07

  • 271
  • 2
Правителството предлага председателят на БЧК Христо Григоров да бъде удостоен с орден "За гражданска заслуга" първа степен
© Булфото (архив)

Министерският съвет предлага на Президента на Република България да издаде Указ за награждаване на Христо Григоров - председател на Българския червен кръст с орден "За гражданска заслуга" първа степен, съобщиха от правителствената пресслужба.

Повече от 25 години Христо Григоров заема ръководни постове в Българския Червен кръст - два мандата като председател на Столичната организация на БЧК, два мандата е заместник-председател на БЧК, а от 2001 г. е председател на БЧК - пети мандат.

Рекорден брой доброволци в Българския червен кръст

През всички тези години Григоров работи всеотдайно за укрепване и утвърждаване на Българския Червен кръст като модерна и ефективна хуманитарна институция с европейски облик.

Последвайте канала на

Novini.bg
271 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2020.07.01 | 15:58

2
Голям пич и мой приятел! Най-важното никога не е бил член на БКП/БСП, знае и ползва три западни езика, има търговско и фармацефтично образование, ползва се с уважението на швейцарската централа на Червения кръст!!!
..

2020.07.01 | 15:13

1
Заслужава човека. Браво!

Добави коментар

Водещи новини