Посланикът ни в Скопие отиде на погребението на Спаска Митрова

  • 30 юни 2020 15:36

  • 8702
  • 3
Посланикът ни в Скопие отиде на погребението на Спаска Митрова
© МВнР

Посланикът на Република България в Скопие Ангел Ангелов и генералният консул на Република България в Битоля Димитър Иванов положиха венец на гроба на българката Спаска Митрова в Гевгелия на 30 юни 2020 г., съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По повод трагичната кончина посланик Ангелов предаде на нейната майка, Сузана Митрова, съболезнователен адрес от името на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева.

„Въпреки невъзможността да се компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, се посочва в съболезнователния адрес от министър Захариева.

Почина Спаска Митрова, която стана повод за спор между България и Северна Македония

Спаска Митрова, която дълги години се бори за попечителството над дъщеря си, почина преди ден. Нейният случай стана особено известен преди години, а казуса се ангажира и цялата държава. Спаска лежа и в затвора в Северна Македония. След дълга съдебна битка и много несгоди тя все пак успя да вземе дъщеря си при себе си.

Последвайте канала на

Novini.bg
8702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.06.30 | 16:17

1
Горката жена. Да почива в мир.

2020.06.30 | 17:25

2
Поне един посланик нещо умно да свърши.Да почива в мир.
Българин !

2020.06.30 | 18:02

3
Това е наследството на Герги Димитров,предал майка България на Тито и Сталин!!! СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!!! Да почива в мир,една истинска българка!!!

Добави коментар

Водещи новини