Цветомир Найденов с нови разкрития след последната атака на Божков и оставката в НАП

  • 27 юни 2020 08:36

  • 28740
  • 41
Цветомир Найденов с нови разкрития след последната атака на Божков и оставката в НАП
© Novini.bg

Темата за облагането на хазартните услуги в България доминира дневния ред в петък (26 юни). БСП влезе в остър спор с финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по време на парламентарното му изслушване. В крайна сметка бе взето решение до 10 юли Горанов да предостави информацията за това дали конкретни хазартни оператори са плащали различни такси за услугите, които предлагат, т.е. дали са облагани с  20% такса върху комисионната или 15% върху оборота.

Различното третиране на хазартните компании на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е в основата на голяма част от обвиненията срещу него, пише banker.bg.

Румен Гечев се превърна в говорител на Васил Божков срещу Владислав Горанов

По думите на финансовият министър проблемите, които са констатирани по отношение на действията на Държавната комисия по хазарта далеч не започват в началото на 2015 г. Той обясни, че още от 2013 г. за много хазартни оператори държавната комисия по хазарта е приемала подобен тип правила, които да дават възможност да се прилагат 20 % такса върху комисионните, а не 15 % такса върху получените залози. По този начин Горанов намекна, че и при управлението на БСП са се развивали схемите на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

"Не мога да пропусна и няколко дефекта, възникнали през 2013 г., за които няма как да упрекнем сегашното управляващо мнозинство и които предполагам, че са дали увереност и смелост на Комисията по хазарта, ръководена от 2015 до 2016-2017 от един и същи човек именно това, че с промяната в законодателството управляващото тогава мнозинство премахва режима на облагане с корпоративен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане и превръща облагането в хазарта в таксуване за поддържане на лиценз", каза още министър Горанов.

Според него последиците от това са, че държавните такси за разлика от данъците, не са изрично упоменати в наказателния кодекс и ако някой не декларира или не внесе такса ,не е преследван от Наказателния кодекс по начина, по който се преследва този, който не е декларирал и не е внесъл данъци.

Реакцията на боса на "Нове Холдинг" не закъсня. Традиционно той коментира парламентарния дебат в социалните мрежи. "Въпреки пространното обсъждане на темата днес в Парламента и поредните директни въпроси към лицата БМБ, ВИГ и МКС чия е отговорността за поведението на ДКХ през последните 5 години – отговори от тях отново няма. Бойко, Влади и Менда мълчат уплашено с надеждата вината им да бъде забравена. Ще продължавам да задавам въпросите си, докато те не получат ясен отговор и не бъде поета конкретна отговорност. Истината няма как да бъде скрита", коментира Божков. 

В късния следобед бе съобщено, че директорът на дирекция „Контрол“ в Националната агенция за приходите Васил Панов напуска системата по свое желание. По-особеното в случая е, че Панов дълги години бе представител на НАП в Държавната комисия по хазарта, но бе сменен през февруари, когато бе арестуван и тогавашният директор Александър ГеоргиевАлександър ГеоргиевАлександър Георгиев e роден през 1971 г. Има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент

Соченият за "острието" на Божков в ДКХ напусна изненадващо НАП

Основните упреци към Хазартната комисия са, че е допуснала Божков да ощети хазната със 700 млн. лв. от такси за предоставяните услуги от неговите хазартни компании. 

Самият Божков хвърли тежки обвинения към приходната агенция. Бизнесменът публикува в четвъртък снимки, на които се вижда как прокурор Кънев излиза от сградата на Националната агенция за приходите. Твърденията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от са, че "през последните месеци прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП".

Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по голяма част от делата срещу намиращия се в Дубай бизнесмен.

"Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж. Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами", се казва още в публикацията на Божков, срещу когото са повдигнати 18 обвинения. 

Издирва се 49-годишният Филип Демирев

Прокурорската колегия във ВСС излезе с декларация в подкрепа на Кънев.

Бизнесменът Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, който пръв подаде сигнал срещу дубайския беглец Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, също направи разкрития тази сутрин. 

Ето какво написа Найденов във "Фейсбук": 

Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15 % от оборота. Национална Лотария; Ню Геймс; Евробет и Еврофутбол са плащали 20 % от печалбата ( приходи от залози минус изплатени печалби на участниците ) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози ( НЕ ОНЛАЙН ) в Закона за хазарта няма описано в нито един член. 

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е виновник за глупавата такса 15% на оборота- такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!!

Държавното Тото единствено е плащало както е по закон, може би това е една от причините за 5 годни да е десетки милиони на ЗАГУБА!

П.С. Обвиняемият Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “ СПОКОЙСТВИЕ “ да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона “ Такса Спокойствие” от името и на останалите 49 % ?! 

200 вида рак ще го хванат, ако плати и 5 лева вместо съдружник, ние си го знаем. 

П.С. 2 да се знае !!! Една година Национална Лотария работи без да плати 1 лев такса хазарт! Без никакви последствия!!!

Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали : Държавното Тото - 15 % от оборота. Национална...

Публикувахте от Tzvetomir Naydenov в Петък, 26 юни 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
28740 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
дърт тодорживков комсомолец, да ми ядат червените

2020.06.28 | 14:39

41
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзайте,действаите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случайно не дойде ,пак ще дойде с нова партия,начело на копейкин,славето,майчето и тем подобни знайни и незнайни червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок

2020.06.28 | 06:46

40
mi hi hi,edna grajdanska voina ja oprai deredjeto,ei togava she sa razbere koi-koi e.a gi ei sarbite..........................

2020.06.27 | 11:43

35
Докато божков не бъде вкаран в пандела ,компроматите няма да спрат.

2020.06.27 | 17:53

39
Те и там имат телефони и пишат.
Иво

2020.06.27 | 13:58

37
Цветомир Найденов-глашатая на властта! Странно, колко често на телефона взеха да ми излезат реклами на "fbet". Натириха един боклук крал от народа със знанието и съгласието на властта, който в момента джафка някъде от емирствата, за да то заменят с друг подобен боклук, който джафка против първия боклук от всяка възможна медия!
Пламенчо

2020.06.27 | 17:46

38
Така описано от теб излиза, че за теб няма никаква разлика. Какво плачеш тогава.

2020.06.27 | 09:27

5
Националната лотария се създаде по времето на Борисов. Още Дянков съкрати сериозно държавното тото за да се даде път на Божков, тово го знае всеки работил в тотото. Парламента му гладува рекламите, продажбите във всякъкви магазини и лавки, влючително до училища. Менда му даде път да си избира таксите, а Горанов събираше за Бойко такса спокойствие.

2020.06.27 | 11:56

36
Ей успешно отколониха вниманието със Найденов, дръжте Борисов и компания!

2020.06.27 | 10:36

21
А ти си отвори очите и погледни в шкафчето на вожда ти, а не да те еб@ва със жълти стотинки.

2020.06.27 | 10:31

20
а ти им свети и ги знаеш нещата

2020.06.27 | 10:03

19
На Бойко все другите му са виновни! Същата работа като КТБ, банката е от по-отдавно но Бойко и Дянков набутаха държавната пара там и фалираха! Божков също е отдавно, но защо ли златното му време съвпада със това на ГЕРБ???

2020.06.27 | 10:00

17
Чак когато се Бойко и Божков се скараха Валерката се сети да защити вожда си като предложи закони против хазарта, но дори тогава ГЕРБ не подкрепиха пълните текстове!

2020.06.27 | 09:57

16
А Бойко какво правеше та не виждаше, пушеше пури с Божков, министри и пиарки му се срещат с Божков, Менда му приема поправки, разрешат му се продижби на хазарт на всякъде! А доклади на ДАНС къде са или Борисов ги прикриваше!
До простия!

2020.06.27 | 09:40

10
Това, че е създадена по времето на Борисов, не означава, че не е била подготвена много преди това ! А нито Борисов, нито никой не може да забрани създаването на фирма ! Въпроса е, хората които правят схемите за кражби чии са ?! На ГЕРБ и Борисов или на БСП-БКПрестърници ?! Защото,за всеки нормален човек е ясно, че създадената от БСП-БКПресъпници "държавна мафия" с хилядите им разклонения и вкоренена дълбоко в бита и съзнанието на българина през последните 65 години, не може да се "победи" само за 10 години ! Важното е, да се върви в правилната посока и народа да вижда, че е започнала битката ! Победата ще дойде толкова по-бързо, колкото повече хора се вкючат в битката ! Ако само едва част от ГЕРБ, водят борба, а другата част, заедно с БСП-БКПрестъпници, пречат, то победата ще е мираж, дълго влеме!

2020.06.27 | 10:51

23
Хайде Найденов закъсня да коментираш та сега се наложи да сменят заглавието на статията хаха. Така защиташ Бойко, че вече не се съмнявам, че си дал по-добра оферта от черпа за такса и за това сега ти си хартния бос в България!
Ненаяденов

2020.06.27 | 11:32

34
Найденов се оплака на Бойко, че Божков му държи мажоритарния дял в бизнеса му резултат - сега Найденов държи хазарта в България и сега той ще делка с бате Бойко!

2020.06.27 | 11:28

32
Така се става светец Найденов излизаш в ефир и казваш Божков ме *** в *** и си готов!
долния

2020.06.27 | 11:17

31
Мунчоооо, Мунчоооооооо........пак се осра!

2020.06.27 | 11:17

30
Факти, да даде снимки и записи като Божков! Събуди се човече, това че Найденов има общ бизнес със Божков говори доста. Ако Найденов беше обикновен човек то Божков щеше да му вземе всичко до стотинка! Това, че Найденов извъртя гъ*а, сега взе бизнеса на Божков и ще видим и той какви ще ги сътвори близките години! Найденов е черепа 2!
до сульо, сульоооо

2020.06.27 | 11:13

29
Цецо ти ли си бе ненормалник
сульо, сульоооо

2020.06.27 | 10:57

24
Този човек говори с факти, а ти се лезиш и акаш празни приказки!
Изчезни бе, жалко човече!

2020.06.27 | 11:31

33
В Гугъл намерих статия, озаглавена :"Пет държави разследват Цеките",която ме кара да изтръпна и да повърна от този Плужак.
Коки

2020.06.27 | 11:11

28
Отново ли блесна с целия си блясък Цецо-лудото.
Веселин Мишев

2020.06.27 | 11:11

27
Цецо ЛАЙНОМЕТА се събуди!!!!!

2020.06.27 | 11:02

26
Найденов , ти си Путьо ! Продължавай да лижеш ануса на Тиквата !

Добави коментар

Водещи новини