Хасан Адемов: Никой не печели от противопоставянето на институциите

  • 25 юни 2020 07:59

  • 600
  • 1
Хасан Адемов: Никой не печели от противопоставянето на институциите
© БНТ

Намираме се в ситуация, в която трябва да изготвим националния план, да се опитаме да изготвим приоритетите и да се опитаме да се възползваме от европейската солидарност. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ДПС и председател на социалната комисия в парламента Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва по повод предприетите от България стъпки за получаване на помощ от Европейския фонд за възстановяване след пандемията от COVID-19.

На около 280 000 работници, които трябва да получат компенсации от НОИ по мярката 60/40, към вчерашна дата са изплатени 115 млн. лева, като половината от заявленията все още не са обработени, съобщи той.

От началото на кризата около 80 000 са тези, които са загубили работата си. Социалното министерство разработва мерки, с които безработицата да бъде намалена, заяви Адемов.

Всеки един по някакъв начин е засегнат от кризата и очакванията на всеки са да бъде подпомогнат по някакъв начин. Със средствата, с които разполага държавата, това трудно може да се случи, но приоритетно трябва да бъдат подпомогнати най-засегнатите, посочи председателят на социалната комиисия.

В 15 области на страната безработицата е над 10%

Никой не печели от противопоставянето на институциите. На този етап управляващите твърдят, че ще изкарат мандата. Това е тяхното желание и намерение, независимо от скандалите в коалицията. Рано е да се прогнозира дали до края на мандата няма да има и други скандали, коментира Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Ние винаги сме били в кондиция, защото сме близо до нашите избиратели. Ако в последните месеци не сме толкова кресливи и атрактивни, то е, защото искаме да се запази държавността, за да се противопоставим на кризата, каза още депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Novini.bg
600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ооооо

2020.06.25 | 09:04

1
етническата партия печели.

Добави коментар

Водещи новини