Румен Христов разкри дали СДС ще търси коалиция с ГЕРБ за парламентарните избори

  • 24 юни 2020 16:50

  • 1136
  • 4
Румен Христов разкри дали СДС ще търси коалиция с ГЕРБ за парламентарните избори
© Кадър: Нова ТВ

От една страна има много малко време – 9 м., от друга – ще търсим разбирателство с партии от дясно, членки на Европейската народна партия. Това са ГЕРБ и ДСБ. ДБС  са в друга коалиция, където присъствието на дрриг партии ни отдаличават - партията на Христо Иванов и на "Зелените". Това каза председателят на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в на въпрос дали може "сините" да се коалират с ГЕРБ за парламентарния вот.

В предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия той открои, че изборите за ново Народно събрание са най-важните. А СДС вече пише програма за управление. По думите му ролята на СДС е да е критична, да изисква реформи, да е по-радикална в очакванията си за промяна.

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в бе категоричен - и догодина страната трябва да има дясно управление.

По повод компроматната война, лидерът на СДС каза, че това са нормални за страната ни неща, но с оглед на ситуацията с коронавируса - те са излишни.

"Това не е отговорът, който чака обществото. Извънредната ситуация с коронавируса ни кара да осмислим много от мантрите. От една страна компроматите те отдалечават от класическия сблъсък и тази необчиайна ситуация", коментира Христов.

"Размиване на нещата се получава в момента", добави още той.

Бойко Борисов към кметовете на ГЕРБ-СДС: Вие сте армия! Показахме как изглежда пропуканият ГЕРБ

СДС подкрепя влизането на България в Чакалнята на Еврозоната, което смята за най-важното събитие след членството ни в ЕС и НАТО.

"Интеграцията на България в Еврозоната е изключително важна. Това поставя страната ни на ново ниво. Предимствата са много", категоричен е Христов.

Относно възможността за рестартиране на АЕЦ „Белене“, Румен Христо взаяви, че това не е изгоден проект.

"Не дай си Боже да управлява БСП и да влезем като участници в проекта. Това е един много скъп проект, ненужен, опасен, от който България няма нужда, повярвайте ми", завърши коментара си политикът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1136 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.24 | 23:14

4
Боклук.
мъдуро

2020.06.24 | 18:29

3
Наи грозните цигани са СДС.
????

2020.06.24 | 17:31

2
КОЕ "сдс"? КЪДЕ е ТО?
XA XA XA

2020.06.24 | 17:00

1
ТОЯ Е БИТА КАРТА !

Добави коментар

Водещи новини