Политолози: Политическата подкрепа спада тогава, когато се опре до джоба на българите

  • 23 юни 2020 17:53

  • 1203
  • 6
Политолози: Политическата подкрепа спада тогава, когато се опре до джоба на българите
© Кадър: БТВ

Всички надежди на хората са свързани със справедливостта и равенството пред закона. За да се постигне тя, трябва да се вижда какво се прави. България е малка и всичко се вижда. Толкова сме малки, че не можеш да разчиташ, че има някаква връзка. Много е важно как ще подходи прокуратурата. Хубаво е, че тя е активна и хората го виждат. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Политолог: Снимките с премиера не носеха политическо послание, видя се, че всеки може да стигне до него

„Ние се намираме в един перманентен скандал. Ако погледнем малко назад във времето ще видим, че генерално преструктуриране на обществените нагласи няма. Няма да има генерално разместване. По-принцип подкрепата спада тогава, когато се опре до джоба на българите. Очаква се тежка икономическа есен и зима след пандемията. В тази връзка е важно да се види дали управляващите ще успеят да се справят с това предизвикателство“, заяви политологът Димитър Ганев.

По думите му успешната формула е да се обърне внимание на проблемите на хората.

„Контурите за парламентарните избори могат да се разделят в две групи - А и Б. В А група са ГЕРБ, БСП, ДПС и партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в в Б групата са останалите партии. Интригата в Б групата е кой ще влезе в парламента. Голямата интрига в А група е кой ще бъде алтернативата. Тук знаем, че ГЕРБ има предимство, защото може да избере с кой ще си говори. Има много политически предприемачи за протестния вот. Ще има ли обаче кой да го консолидира или той ще се пръсне?, изрази мнение Ганев.

Политолог: Предизборната битка започна

Буруджиева добави, че когато имаме алтернатива, имаме промяна. „Аз това сега не го виждам“, каза тя.

„Не е достатъчно хората да виждат, че има арестувани и разпитвани бизнесмени, хората искат да видят наказания“, заяви политологът доц. Татяна Буруджиева във връзка с акциите на прокуратурата.

„Това предвещава в средносрочен план да видим един сблъсък между прокуратурата и съда от типа: „Ние ги хващаме, те и пускат“, заяви политологът Димитър Ганев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1203 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ТУЛУП МИСИРКОВ

2020.06.24 | 10:25

6
СТАВКА на крадлюновците
kk

2020.06.24 | 10:08

5
Сайт на духачите!
6

2020.06.23 | 21:40

3
Дайте на Муфлона чекмедженцето.

2020.06.24 | 00:12

4
де да беше само той със чекмедженце
Хората

2020.06.23 | 18:42

2
виждат че си върла духачка и майсторка на фелацио

2020.06.23 | 18:34

1
Тоя вчера едва записа " партия" и ти го подреждаш в "а" група.я спрете да дрънкате простотии!

Добави коментар

Водещи новини