Министър Аврамова е назначила назабавно геодезическо заснемане на "подпорната стена" в Алепу

  • 18 юни 2020 10:44

  • 851
  • 0
Министър Аврамова е назначила назабавно геодезическо заснемане на "подпорната стена" в Алепу
© Булфото (архив)

По разпореждане на 4 юни т.г на ВКС от Дирекцията за строителен контрол е извършена проверка на строеж на плаж Алепу. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно

"Съгласно записките по плановете имотът се намира по средата на два имота, собственост на "Алепу Вилидж". Сградата е обозначена като такава с нестопанска цел", каза още министърът.

Емил Димитров за строежа на Алепу: Не ми прилича на подпорна стена, но няма да го спра

"Собствениците са променили предназначението на сградата  в такава за ваканционно селище", разкри Аврамова. 

"В района на поземлените имоти е регистрирано активно свлачище, което изисква укрепителни действия", каза министърът на благоустройството. 

"Има пропуски и нарушения при строителните нива на сградата - първи и втори етап. Дадени са предписания, издаденото разрешение за стоеж да се допълни", разкри тя. 

"Разпоредих назабавно геодезическо заснемане. Незабавно е разпореден и доклад", завърши Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред депутатите, че няма компетенции, свързани със строителството и издаването на разрешения за строеж на обекти по Черноморското крайбрежие.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини