Депутатите разискват компенсациите на медиците

  • 18 юни 2020 09:38

  • 330
  • 1
Депутатите разискват компенсациите на медиците
© Булфото (архив)

Депутатите разискват по питането към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно стратегия за подобряване на условията на труд и за финансова компенсация за българските медици. То е отправено от депутатите от опозицията.

Изминаха повече от три месеца от обявяването на извънредно положение в България във връзка с пандемията от COVID-19, посочи Георги Йорданов от левицата.

В Пловдив вече разпределят обещаните от кабинета по 1000 лв. на медиците

По думите му този период е достатъчен за анализ и преоценка на взетите мерки. Днес искаме да разискваме отношението към медицинските специалисти, условията им на труд, предпазните мерки и стимулиращото им заплащане по време на пандемията досега, каза Йорданов.

В началото на заседанието депутатите допълниха днешния парламентарен контрол с въпросите към министъра на земеделието Десислава Танева, тъй като тя няма да има възможност да участва в утрешния редовен контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2020.06.18 | 10:10

1
Какво значи компенсации?Ако държавата иска да има добро здравно обслужване, да седне и да даде европейски заплати в здравеопазването. Иначе никой няма да си дава труда в тази порочна здравна система.

Добави коментар

Водещи новини