Росен Желязков: За автобусните превози мярката 60/40 ще стане 80/20 

  • 16 юни 2020 08:13

  • 666
  • 1
© БТВ

Транспортният бранш е в затруднение заради кризата с коронавируса. Имаше остър спад  търсенето на автобусен превоз. Кризата беше кратка, но последиците ще са за много време. Това заяви в сутрешния блок на БТВ министърът на транспорта Росен Желязков 

Припомняме, че вчера автобусните превозвачи протестираха в столицата с искания за по-адекватни финансови мерки. 

Автобусните превозвачи излязоха на протест, за да кажат, че търпението им е приключило

"Хората ще искат да пътуват все повече индивидуално, а не колективно чрез автобуси. Организираните пътувания ще бъдат по-малко. Бавно ще се възстанови доверието", каза още министър Желязков. 

"Важен е диалогът с автобусния бранш. Проблемите в различните предприятия е различен", допълни той.  

Бавно възстановяване на сектор "транспорт" и труден летен сезон очакват трима министри

"Евросредствата не могат да се използват за инвестиции в транспортния бранш. Наличният ресурс се разпределя чрез кредити", разкри Желязков. 

"Отделят се около 180 млн. лв. за транспортния бизнес и инфраструктура. За автобусните превози мярката 60/40 ще стане 80/20", категоричен бе транспортният министър. 

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети разкри, че засега няма фалирали транспортни фирми. Министърът допълни, че пътуващите извън страната трябва да се информират своевременно за ограниченията.

"От януари догодина ще пристигнат нови локомотиви за БДЖ", разкри министър Желязков. 

"От "БДЖ-Трансимпекс"бяха поискани документи още миналата година. До този момент няма предоставени такива за финансовата част на фирмата. Тези фирми са свързани с Васил Божков неофициално", заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети

ВАП сезира Желязков и Фандъкова за състоянието на фирма, свързана с Божков

Последвайте канала на

Радина Лазарова
666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги Петков

2020.06.16 | 10:05

1
Ако утре фирмата, в която работя спре да продава устройства, защото хората не купуват може ли и ние да кандидастваме за помощ? Нищо, че сме частна фирма - плащаме си данъците значи държавата ни е длъжна!

Добави коментар

Водещи новини