Румен Христов разкри под шлифера на Борисов ли е СДС

  • 15 юни 2020 13:28

  • 443
  • 1
Румен Христов разкри под шлифера на Борисов ли е СДС
© Булфото (архив)

"Не сме решили още с кого ще се явим на предстоящите парламентарни избори, но със сигурност ще търсим десни партньори. Тези, които са със сходни позиции на СДС и които са в рамките на Европейската народна партия (ЕНП)", каза пред БНР Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в - лидер на СДС.

Той беше категоричен, че не подкрепят всички политики на ГЕРБ, с която си партнираха на европейските и на местните избори, и посочи, че са против създаването на Държавна петролна компания. По думите му това не е дясна политика и затова СДС не я подкрепя. 

 

Румен Христов: Логично е ГЕРБ и СДС да се явят заедно на парламентарните избори

 

Христов заяви, че категорично не е съгласен с определението, че "СДС е под шлифера на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г" и уточни, че щом не са в управлението на страната, следователно са в опозиция.

Лидерът на СДС определи като цивилизационен избора на България да влезе в еврозоната и заяви, че сега не трябва да бъде пропусната възможността чрез влизането ни в еврозоната "да се откъснем от руското влияние".

В предаването "12+3" Христов коментира опитите на различни олигарси да се намесват във властта, като заяви, че това явление не е от днес и предположи, че няма и да изчезне скоро: "Моята теза е, че и най-слабата държава е по-силна от най-силния олигарх. Ако държавата си застане на мястото и тръгне да решава икономическите въпроси в полза на обществото, тя ще получи подкрепа, без значение дали управлението ще бъде от една, или от друга политическа формация".

Във връзка с увеличаващия се брой заявки за поява на нови политически проекти, Христов заяви, че това е традиция преди избори в България, но уточни, че обикновено те се оказват партии-еднодневки.

Novini.bg
443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2020.06.15 | 14:05

1
Какво, СДС ли?! То СДС-то са този, майка му и някой дементирал съсед! СДС отдавна не съществува! Това са разни мишоци жадни за власт!

Добави коментар

Водещи новини