Борисов към Фон дер Лайен: Подкрепяме предложението на ЕК за Плана за възстановяване на Европа

  • 13 юни 2020 19:58

  • 24086
  • 10
 Борисов към Фон дер Лайен: Подкрепяме предложението на ЕК за Плана за възстановяване на Европа
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата лидери обсъдиха предложението на ЕК за следваща Многогодишна финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС", създаден от ЕК за възстановяване от кризата, породена от коронавируса. Това са двата компонента на Плана за възстановяване на Европа, който Комисията представи на 27 май 2020 г.

Премиерът Борисов благодари за огромната работа, която ЕК е извършила за изготвянето на Плана, тъй като в настоящата ситуация е много трудно да се изготви балансирано предложение в контекста на настъпилите предизвикателства поради COVID-19. "Считаме, че предложението на Комисията за Плана за възстановяване на Европа е изключително балансирано и напълно го подкрепяме", подчерта министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. По видеоконферентна връзка идния петък лидерите от Европейския съвет ще обсъдят предложението на ЕК.

Борисов: Няма да затваряме повече заради коронавируса, подготвени сме

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изтъкна, че в МФР по балансиран начин са определени средствата, отделени за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, за сигурност и миграция, за Фонда за справедлив преход.

Премиерът Борисов информира председателя на ЕК за напредъка на България по присъединяване към Валутния механизъм II и към Банковия съюз. Министър-председателят подчерта, че разумната фискална политика на правителството е сред постиженията, с които страната ни може да се гордее и да служи за пример. По думите му именно финансовата стабилност и дисциплина са сред основните причини България да успее да посрещне в добра кондиция кризата от COVID-19 и да реагира с бързи здравни и социално-икономически мерки в подкрепа на хората и бизнеса.

Инструментът "Следващо поколение ЕС“, който бе един от акцентите в разговора на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, се състои от три стълба: подкрепа за държавите членки за инвестиции и реформи, засилване на икономиката на ЕС чрез стимулиране на частните инвестиции и извличане на поуки от кризата. В последния стълб е заложено да има засилване на общия европейски механизъм за гражданска защита, нова отделна програма "Здраве", както и подсилване на програмата "Хоризонт Европа", която се занимава с финансиране на жизненоважни научни изследвания.

Бойко Борисов разговаря с изпълнителния заместник-председател на ЕК Маргрете Вестегер

В хода на разговора бяха дискутирани и предлаганите от ЕК три предпазни мрежи – инструментът Шуър (SURE), инструментът за подкрепа срещу пандемията към Европейския стабилизационен механизъм и Паневропейския гаранционен фонд към Европейската инвестиционна банка.

Последвайте канала на

Novini.bg
24086 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2020.06.14 | 06:35

10
АЙДЕ СИКТИР БЕ ПРОСТАК!!!
Барселонския

2020.06.14 | 02:52

9
Каза ли ѝ колко си прост и че нищо не разбираш? Или и тя е т*па п*тка?
Lora

2020.06.14 | 02:23

8
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в --- Sexcris.Com

2020.06.14 | 01:40

7
Боце , бате , събирай мешката и бегай , че си тъп и не разбираш какво те чака близките дни!

2020.06.14 | 01:36

6
Тоя още се преструва че не му влиза осмоъгълен уй у мазния му газ
(®, нерегистриран

2020.06.13 | 22:41

5
Караянчева да почерпи. Влезе в новините. Може и да я изберат за Президент. Не могат да я поделят мъжете. Да не е човек на Черепа ха-ха. Едни на младини, други на старини, бе казал известен адвокат. Имало определена граница на ходене и трябвало да се изразходи... ЧРД, а подразбирам, че математика му е тягостно навън, да заповяда, очакват го в палата лилана. Биви и здрави бъдете всички..
ИСТИНАТА

2020.06.13 | 22:16

4
Да, ПОДКРЕПЯМЕ, но преди това:СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ПЪЛНА РЕВИЗИЯ на "държавата" ни, МАШИННО /ЕЛЕКТРОННО/ГЛАСУВАНЕ И НОВИ ИЗБОРИ!!!
Барба ганюс

2020.06.13 | 20:30

2
Как е разговарял като нито английски нито български знае.
червенотиквеничковчета

2020.06.13 | 21:11

3
Даа чухме го в новото записче как разговаря,поне си каза че е прост и караянчева била проста.
ТИКВАТА ГАДНА КРАДЛИВА

2020.06.13 | 20:11

1
ДА ПОЕМА КЪМ ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР.ПО ПЪТЯ ДА ВЗИМА и ЦЕЦУ- МАСОНА-ОЛИГОФРЕНА.

Добави коментар

Водещи новини