Каракачанов: Коалиционният съвет трябва отново да обсъди темата за влизането на Северна Македония в ЕС

  • 12 юни 2020 14:01

  • 471
  • 1
Каракачанов: Коалиционният съвет трябва отново да обсъди темата за влизането на Северна Македония в ЕС
© Министерство на отбраната

Една от темите, които трябва да бъдат засегнати на предстоящия коалиционен съвет е, че наближава времето, когато в Европарламента ще се вземе решение за приемането на Северна Македония в ЕС и стартирането на преговорите с нея, каза днес във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. По думите му нашата страна трябва да държи на позицията, гласувана от Министерския съвет и утвърдена от парламента.

"Нямаме право на отстъпление, защото става дума за достойнството на страната ни. Ние сме за преговори между ЕС и Северна Македония, но конкретна дата за началото им ще бъде определена, когато приключи работата на българо-македонската комисия", каза вицепремиерът.

Според него съседите ни трябва да променят образователната си система и да престанат да се опитват да създават нова идентичност, крадейки от нашата история. Каракачанов допълни, че в ЕС има доста държави, които не се интересуват от същината на спора между нашите две страни, но има принципи, които трябва да се спазват и ако българите сме народ, който се уважава, трябва да си държим на историята.

Каракачанов похвали курсантите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Каракачанов посочи, че на предстоящия коалиционен съвет е редно отново да бъде дискутирана и темата с проектозакона за доброволните отряди. Неговата позиция беше, че през последните години полицията прави много акции, настоящият главен прокурор е изключително активен по проблемите на битовата престъпност, но не е възможно лесно да се разрешат с десетилетия трупани проблеми с население, което не може да разбере, че има задължения, а животът, здравето и собствеността на хората са неприкосновени.

За новите политически проекти у нас мнението на Каракачанов беше, че има нужда не от такива, а от ново мислене на политиците. Вече няколко десетилетия гледаме такива "нови" проекти, защото винаги има избиратели които търсят нещо различно, макар че само след шест месеца са вече недоволни, каза вицеприемиерът, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
471 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2020.06.12 | 16:19

1
Каракачанов нещо не ни харесваш . Предаде ли се?

Добави коментар

Водещи новини