Даниела Дариткова: Не се налага връщането на по-строгите мерки срещу COVID-19

  • 11 юни 2020 17:43

  • 1264
  • 7
Даниела Дариткова: Не се налага връщането на по-строгите мерки срещу COVID-19
© Кадър: БТВ

Само двама от Доспат в момента са на болнично лечение. Всички останали инфектирани в Смолянско са в домовете си. Аз преболедувах COVID-19. Прекарах леко вируса. Симптомите ми бяха само няколко дни. Ако не ми бяха направили тестове в Народното събрание нямаше дори да разбера, че съм боледувала. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Проявленията на вируса в България тепърва ще бъдат обект на изследвания и това се вече се прави. Най-важното е да се предпази здравният персонал в тази ситуация. Създаден е ред и организация, за да не се заразяваме“, увери тя.

Белодробно отделение в кърджалийската болница е под карантина заради заразена с COVID-19 санитарка

На въпрос има ли страх в пациентите, Дариткова заяви: „Аз съм била 28 дни под карантина и съм се върнала на работа след като е доказано, че не съм носител на болестта. В последните две седмици се налага да се потърси помощ, особено за хората с хронични заболявания. Забавянето може да обостри състоянието им“, предупреди тя.

По думите ѝ мерките, които бяха предприети по отношение на заболяването, са били изключително коректни и навременни и са спасили живота на хората. „Това ни помогна да не виждаме у нас такива апокалиптични картини, както в други страни. Трябва да се черпи информация от достоверни източници по отношение на пандемията. Вирус има и той разболява“, увери Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

„Нашите болници вече са много по-добре подготвени и дава възможност всеки пациент да получи навременна помощ. Те биха могли да се справят с евентуална втора вълна на пандемията. Като обществото се представихме много добре. Хората бяха отговорни и дисциплинирани и се погрижихме за по-уязвимите хора. Това е повод за гордост“, посочи Дариткова, което е лекар по професия.

„В настоящото разпространение на заболявания на огнища, не се налага връщането на по-строгите мерки. Разумно е обаче хората трябва да се отнесат към освобождаването на мерките. Важно е принципите на дистанция и предпазване да останат“, смята тя. „Аз неглижирах нещата в началото на епидемията“, призна Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

„Смятах, че като съм лекар ще съм по-защитена. Оказа се, че никой не е. Сега съм по-предпазлива. Имам антитела, но това не ме успокоява, че ще съм по-защитена“, коментира тя. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и поискания вот на недоверие от страна на опозицията.

„Учудвам се на подобни идеи, защото е ясна Конституцията на страната. БСП търсят опити за сваляне на правителството чрез подривна дейност и партизанщина. Защо е нужно това да се прави, ако са налице достатъчно добри аргументи, с които да се убедят депутатите. Г-жа Нинова обаче не търси диалог с останалите опозиционни партии. В момента имаме сигурно парламентарно мнозинство на основата на коалиционно управление. Изпълняваме коалиционна програма, която сме подписали. Ситуацията в момента не предполага предсрочни парламентарни избори, а търсене на начини за решаване на проблемите на хората. Имаме сериозни икономически предизвикателства, както и социални, породени от пандемията“, коментира Дариткова.

До 2000 лв. глоба, ако докоснеш полицай

„Отношенията с коалиционните ни партньори са динамични, те са доста емоционални. По отношение на доброволческите формирования, които да помагат на МВР в малките населени места, търсехме решение, което да не доведе до самоуправство. Текстовете бяха сериозно критикувани. Отговорността беше голяма. Нашият глас беше решаващ. Търсехме вариант, който да бъде достатъчно консенсусен за всички“, обясни тя.

На въпрос дали бе нужно да се създава второ НСО към МВР, Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е заяви: „Това няма да промени сериозно финансовите параметри. Не беше критикувано от никой в залата. Тези промени са консенсусни и приети от всички“.

По думите ѝ предстоят още важни законопроекти до края на мандата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1264 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.06.12 | 07:00

6
А ЗАЩО Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА БОСТАНСКО ПЛАШИЛО?ПРИЧЕСКА РАЗПЛЕТЕНА КОШНИЦА.
OLD KYP

2020.06.12 | 07:18

7
ОТКЪДЕ ГИ НАМИРА БОКО ТОЯ MILF – НЕЗНАМ !
Гражданин

2020.06.11 | 23:20

5
Тази какво разбира от вирусология?

2020.06.11 | 22:09

4
във момента е пика на епидемията , но вече нищо не можете да направите , утре виж колко за заразените ,

2020.06.11 | 19:14

3
Няма да има предсрочни избори. Бойко не смее да хвърли бялата кърпа, както е правил досега, защото го дебне служебното правителство на президента Радев! Такова правителство ще му одере три кожи за мискинлъците които натвори на българския народ...Той няма полезен ход! Или както казва Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече:
баце

2020.06.11 | 19:06

2
Нищо не направихте с половинчатите мерки за корона вирус. Не може да прибираш 30% в държавни болници и да пращаш 70% да се лекуват у дома. Резултата е като бумеранг - предсказуем.
BOCOVID-19

2020.06.11 | 18:11

1
ШАЙКАТА СЕ ХВАНА ЗА ПАЛЦИТЕ – ПАРИ ЗА ВИРУС НАНАЙ !

Добави коментар

Водещи новини