Младен Маринов: Доброволците са хубаво нещо, но не трябва да изпълняват полицейски функции

  • 10 юни 2020 14:26

  • 466
  • 0
Младен Маринов: Доброволците са хубаво нещо, но не трябва да изпълняват полицейски функции
© Булфото (архив)

Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно в пожарната и аварийна безопаснсост и издирването на бедстващи лица. Това каза министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на брифинг в Народното събрание за промените в Закона за МВР.

,,Днес се обсъжда Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР на второ четене. До момента минаха основната част от параграфите. Остава да се довърши окончателното гласуване. По отношение на доброволчеството в МВР аз като професионалист винаги съм заявявал, че доброволчеството е хубава форма за подпомагане на дейността на МВР, но винаги съм уточнявал, че приемам тя да бъде прилагана по отношение на пожарната безопасност и използването на доброволци при издирване и спасяване на бедстващи лица: загубили се хора в планината и т.н.'', каза още Маринов.

Трус във властта след напрежение между "Обединени патриоти" и ГЕРБ

По отношение на използване на доброволни отряди за извършване на полицейски действия, смятам, че трябва да вървим в друга посока, да укрепваме състава на полицейските служители, сподели своето мнение по въпроса министърът на вътрешните работи.

Той посочи, че политиката, която провежда МВР, е да има присъствие във всяко едно населено място.

МВР се сдоби с нова дирекция, включваща снайперисти

,,Трябва да вървим напред. Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно в пожарната и аварийна безопаснсост и издирването на бедстващи лица'' ,допълни министър Маринов.

Последвайте канала на

Novini.bg
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини