Радев: Бетонът на много места по крайбрежието е паметник на беззаконието

  • 10 юни 2020 13:37

  • 2708
  • 49
Радев: Бетонът на много места по крайбрежието е паметник на беззаконието
© Фейсбук

Много е важно страната ни да успява да поддържа военната техника в изправност, коментира днес в Шабла президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който наблюдава съвместните стрелби "Шабла 2020" на едноименния полигон.

Според него, военнослужещите са се представили прекрасно в стрелбите днес. Радев каза, че благодарение на системните усилия на министерството на отбраната през последните години е била пресечена тревожната тенденция за нарастване на недокомплекта на личния състав. Отпускат се повече средства за отбрана и това е важно, каза още президентът. Той обаче уточни, че повече пари не означава повече бойни способности.

Президентът апелира към министерството да се положат максимум усилия да има решителни действия за стабилизиране техническото състояние на самолетите МИГ 29. Не трябва в никакъв случай да допускаме прекъсване на бойното дежурство за охрана на въздушното пространство, категоричен бе той.

Костадин Паскалев пред novini.bg: За безобразието в Алепу, отговорност носят инвеститорите, общината и РДНСК

В отговор на въпрос дали има притеснения за забавяне на темпа на превъоръжаване заради очертаващата се световна стагнация заради коронавируса Радев посочи, че би трябвало да ни притесняват процесите в средата за сигурност в световен мащаб. По думите му всяка една икономическа и социална криза в глобален план води след себе си рискове в системата за сигурност. Според него като общество ние трябва да се отнасяме много по-внимателно към проблемите и развитието на отбраната, защото в неясната среда за сигурност България трябва да притежава един минимум от отбранителни способности, а това струва пари.

Помолен за коментар за застрояването на българското Черноморие президентът заяви, че бетонът на много места по крайбрежието е паметник на беззаконието и безнаказаността. Крайно време и този процес да бъде спрян, а където е извън закона този бетон да бъде премахнат, смята Радев. Според президента има конкретни институции, които трябва да се намесят иначе това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие, не трябва да го допускаме, обясни той.
 

В отговор на въпрос за стартиралата от вчера подписка на БСП Радев коментира, че демократичната и правова държава, според него, изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата.

"Саморазобличаването, това, което виждаме в последните дни, в измамите с европейски средства, неформалните "свидетелски показание отвън", уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, ежедневно подкопават доверието в държавността и управляващите", заяви той.

Според него този процес може да бъде спрян с едно елементарно действие - и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция, не само с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, но и с едрия бизнес и характера на тази кореспонденция. Тогава доверието може би да се върне бързо, обобщи президентът.

Последвайте канала на

Novini.bg
2708 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
Гумен Гадев

2020.06.11 | 11:40

49
е главатарят и говорителят на паралелната държава! Най -долният, най- гнусният, най -простият пРезидент на България от основаването й! Надмина дори правешкия овчарТодор Живков по простотия и родоотстъпничество! Дори и в Москва се срамуват от тоя проЗД СЕЛЯНДУР!
Кирил_891

2020.06.11 | 01:55

48
Президент, който е ЗАКЪРНЯЛ комунист, не бих слушал честно казано. Още повече, че през последните месеци с изказванията си той се опита тотално да ДЕСТАБИЛИЗИРА политическата обстановка в страната
Матилда

2020.06.11 | 01:55

47
Радев няма абсолютно никакво право да коментира неща, които не му влизат в работите. Още повече неща, които се правят по АБСОЛЮТНО ЗАКОНЕН път
Бойко

2020.06.10 | 23:01

46
Този пък все се обяснява как трябвало институциите да вземат отношение, а той все е скрит в миша дупка...

2020.06.10 | 22:04

45
Няма такъв прецедент в света:президент да адвокатства на престъпник!Накрая и ти ще бъдеш разобличен!

2020.06.10 | 19:21

44
Как така се оказва, че собсвениците на бетона по черноморието са главно олигарси подкрепящи БСП - твоята партия. От кога е този бетон там? Кой е бил на власт тагава? Ти на истина ли мислиш, че ВСИЧКИ българи сме идиоти и можеш да ни будалкаш, както си свикнал в казармата? Аре делегация!
Yep

2020.06.10 | 17:55

43
Ако бетонът е паметник на беззаконието, „Дондуков" 2 е паметник на бездействието.
АЛОУУ БСП , ГАЛЕВА ПРИЗНА

2020.06.10 | 16:31

42
ГАЛЕВА БОШКУВИЦА МАЯ ПРИЗНА ЗА СРЕЩИ С БОШКУУФФФ - НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ РАЗБИРА СЕ , В ЗАГОВОР СРЕЩУ БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО - ПРЕДИ МАЛКО ГАЛЕВА - БОШКУВИЦА ПРИЗНА ПРЕД БНР ..................ТАКА ЧЕ БОШКУВИЦА - ГАЛЕВА МАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ МАФИОТ НОМЕР 2 НА БАЛКАНИТЕ СЛЕД СРЕТЕН ЙОСИЧ МАЙ А..? А ХА ХА АХА ХА АХА АХА ХА АХА ХА АХ Х АХА АХА ХА АХА АХА АХА ....РАДЕВ ДА СИ ПОСИПЕ ГЛАВАТА С ГАЩИ И ШИР БЕТ ..!
АЛОУУ БСП ,

2020.06.10 | 16:28

41
ГАЛЕВА БОШКУВИЦА МАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ МАФИОТ НОМЕР 2 НА БАЛКАНИТЕ СЛЕД СРЕТЕН ЙОСИЧ МАЙ А..? А ХА ХА АХА ХА АХА АХА ХА АХА ХА АХ Х АХА АХА ХА АХА АХА АХА ....РАДЕВ ДА СИ ПОСИПЕ ГЛАВАТЕ С ГАЩИ И ШИР БЕТ ..!
ПАРИРАМ ВСЕКИ ПОЗИТАНСКИ БАЦИЛ ..С ФАКТИ ..!

2020.06.10 | 16:24

40
БОШКУУФ БИЛ ЛИ Е СБСТВЕНИК ЗАКОНЕН НА ЛЕВСКИ ..АА....? ...ДА !...БИЛ Е СОБСТВЕНИК НА ЛЕВСКИ ...НА ЗАКОНЕН ОТБОР ОТ ПЪРВА ЛИГА И ОТБОР НА НАРОДА.....! ЕМИ ЗАЩО ИЗОПАЧАВА СРЕЩИТЕ СИ С ДЪРЖАВНОТО РЪКОВОДСТВО , ПРЕМИЕР ИЛИ МИНИСТРИ БИЛО ТО ИЛИ НА СПОРТА ИЛИ НА ФИНАНСИИТЕ ....? ЗАЩО ИЗОПАЧАВА ТЕЗИ РЕГЛАМЕНТИРАНИ ЗАКОННИ СРЕЩИ ..? ЗАЩО БОШКУУФФФФ ВНУШАВА ДРУГО . .? И ЗАЩО БОШКУУФФ - КОРНЕЛА - ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ И СЪПРУГ - НИНОВ СА ИМАЛИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА СРЕЩА С БОШКУУФФФ ...СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ГАЛЕВА . ...ТОВА ТРЯБВА ДА ПИТА РАДЕВ .

Добави коментар

Водещи новини