Трус във властта след напрежение между "Обединени патриоти" и ГЕРБ

  • 10 юни 2020 12:41

  • 5459
  • 14
© Булфото (архив)

С отхвърлянето на предложението ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно денонсираха коалиционното споразумение. Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание. По думите му ГЕРБ са отстъпили от консенсуса и са се повлияли от провокация на ДПС за доброволните формирования.

Той отбеляза, че позицията на ГЕРБ в зала е рязко променена във връзка с теста за доброволните формирования.

Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управлеската програма. Потвърдено на коалиционен съвет с ГЕРБ. Самите текстове, които трябваше да бъдат гласувани са далеч по-меки и далеч по-скромни като обхват от това, което ние виждахме и предлагахме, посочи Веселинов.

НС прие: 9% ДДС за ресторанти, кетъринг, книги, бебешки храни и пелени

,,Има ли към ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за управление? ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с нас или ще управляват по програмата или ще продължат да вършат услуги на ДПС?", попита Веселинов.

,,Ако е така, предлагаме да официализират връзката си с ДПС и ние да излезем от управлението'', заяви той.

Веселинов сподели, че от "Обединени патриоти" се чувстват освободени да подкрепят предложенията на ГЕРБ.

Ако търсите новината, че с коалицията е приключено, нямате я още, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

,,Въпросът за борбата с битовата престъпност е заложен в нашата програма още от 43-ото Народно събрание. След няколко заседания с МВР, ние успяхме без да е записано в програмата за управление, защото бяхме подкрепящата партия да наложим назначаването на около 2000 човека допълнителен щат към органите на МВР. Това беше продиктувано от битовата престъпност по селата. В това Народно събрание при договарянето на условията за коалиционно правителство ние го прокарахме в програмата за управление. Това, което колегата Веселинов не ви информира, но може би още преди месец, месец и нещо преди епидемията с коронавируса, ние водихме разговори с представителите на управлението на ГЕРБ по отношение на неизпълнените задачи от коалиционното споразумение. Един от ангажиментите, който беше поет от тях, беше да се ускори приемането на Закона за доброволчеството, или в случая като раздел от Закона за МВР. Странно е поведението на нашите партньори по един важен за нас въпрос, важен за коалицоонното правителство. Той е фактически стълб от програмата на управление", коментира още Валери Симеонов.

Последвайте канала на

Novini.bg
5459 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Доброволци

2020.06.10 | 21:01

13
Без образование без компетентност ще се поввят уж доброволци, а ще се държат като " доброволци" !! Пртийна милиция ли искате? Ако е нужно има си закон увеличава се щатната бройка и точка по въпроса.

2020.06.10 | 21:01

14
Без образование без компетентност ще се поввят уж доброволци, а ще се държат като "милиция" !! Партийна милиция ли искате? Ако е нужно има си закон увеличава се щатната бройка и точка по въпроса.

2020.06.10 | 14:56

12
А бе неграммотнико ,защо трабва да официализират ,когато оже така без да е официално за да не дразнят народа и вас да ви ползват като зависими от власовите позиции които заемате Така че ГЕРБ и ДПС ще решават ,а вие ще останете с пръст в устата и ще подкрепяте правителството на коалицията ГЕРБ-ДПС ,защото от вас нищо не зависи и защотоне сте фактор , па и защото неви се иска да останете безработа още преди да завършил мандата ви .Аут сте каракачан и винкела
Хитлер

2020.06.10 | 14:36

11
Никоя държава неможе да съществува без SS части.
Мммммммм

2020.06.10 | 14:10

10
Обединени ДПС патриоти ще пускат властта и сега кой ще крепи патриотичната корупция
гост

2020.06.10 | 14:09

9
Баце, що скрихте Екатерин Захариев. Да не е заради хотелчето-подпора на склона на морето и прецаканите пейзаш и плаж.?

2020.06.10 | 14:04

8
Вие може да искате доброволни отряди,но може ли да гарантирате на обществото,особено в провинцията,че те ще съдействат за намаляване на престъпността или обратно ще е за лични саморазправии,не е важно какво искате,а какво е законно и полезно за хората

2020.06.10 | 13:04

1
Хитлер така създаде ss!

2020.06.10 | 14:00

7
да законни военни формерования, тези са болни брато, трябва да бъдат изгонени и да им бъде отнето цялото имущество това не е ss това са източни плитики
Запознат

2020.06.10 | 13:52

5
Сталин докара Хитлер на власт, който губи на първия тур. На втория тур Сталин изкомандва германските комунисти и те гласуваха за Хитлер.Така Хитлер дойде на власт с помоща на комунистите.
Запознат

2020.06.10 | 13:49

4
СССР създаде армията на Хитлер.Съгласно Ваймарския договор Германия няма право на Генерален Щаб,ВВС ,ВМС и бронетанкови войски.1922 г подписаха РАПАЛСКИЯ договор,съгласно който СССР отстъпва 5/пет/ секретни бази за обучаване ная германци.Ген. Х.Гудериан завършва там танкова школа.Херман Гьоринг и мн. др.
Запознат

2020.06.10 | 14:00

6
Сталин докара Хитлер на власт, който губи на първия тур. На втория тур Сталин изкомандва германските комунисти и те гласуваха за Хитлер.Така Хитлер дойде на власт с помоща на комунистите.

2020.06.10 | 13:20

3
ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА РАЗФОРМИРОВА ПАРАВОЕННИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НЕ ДА ГИ СЪЗДАВА. ВСИЧКИ РУСОФИЛСКИ БАНДИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗБИТИ И ЗАБРАНЕНИ.

2020.06.10 | 13:15

2
obedineni idioti ne zabraviaite tce bosat na tazi darjava e ahmet dogan a ciganskiat vi premier mu e sluga I masha.

Добави коментар

Водещи новини