Цветан Цветанов участва в онлайн събитие за предизвикателствата пред сигурността, свързани с 5G технологиите от Китай

  • 10 юни 2020 09:22

  • 577
  • 4
Цветан Цветанов участва в онлайн събитие за предизвикателствата пред сигурността, свързани с 5G технологиите от Китай
© ЕАЦС

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа участва в онлайн дискусия за предизвикателствата пред сигурността, произтичащи от обезпечаването на 5G технологии и инфраструктура от Китай. Дебатът бе организиран от Парламентарния форум по разузнаване и сигурност на конгресмена Робърт Питинджър.

Конгресмен Майк Роджърс, бивш председател на Постоянната комисия по разузнаване подчерта, че 5G технологиите от Китай поставят под риск икономическата и националната сигурност в евро-атлантическото пространство.

Конгресмен Крис Стюарт, понастоящем член на тази постоянна комисия, поясни, че за САЩ има ясен риск за сигурността, ако продължи да споделя чувствителна информация със страни, ползващи 5G инфраструктура, изградена от китайски фирми.

Павел Попеску, член на парламента на Румъния, заяви, че вече не става дума само за технологична надпревара, а за идеологическо противоставяне, белязано от несъвместимост на ценностите, което може да постави под заплаха индивидуалната сигурност на всеки гражданин. Попеску обърна внимание, че Румъния е първата държава, подписала меморандум със САЩ по отношение на 5G технологиите.

Робърт Блеър, старши съветник в Белия дом към началника на кабинета на президента Тръмп, който отговаря за 5G технологиите, поясни, че САЩ ще търсят решение на предизвикателствата, базирано на ценностите на западния свят, както и че пандемията с COVID-19 е показала колко по-належащо е да въведем 5G.

Геролф Анеманс, член на Европейския парламент от Белгия изрази убеждението си, че САЩ трябва да са по-активни по темата в следващите месеци по отношение на партньорите си в Европа, преди да е станало твърде късно, тъй като вече има инфраструктура, изградена от китайската Huawei в редица европейски държави.

Дийн Ченг, изследовател по китайска политика и сигурност към фондация Херитидж заяви, че Китай е активно замесен в действия, застрашаващи сигурността на западните партньори дори към момента, без да има достъп до подобна комуникационна инфраструктура като 5G. Той изрази загриженост, че стремежът на Китай е към информационна доминация, която ще бъде използвана за икономически, индустриални, военни и разузнавателни цели.

Последвайте канала на

Novini.bg
577 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.10 | 10:38

4
През първия мандат на ГЕРБ нямаше 4G, даже май и 3G нямаше и Цветанов дори тези технологии успя да извърши доста разознаване и операции. А сега не ми мисли, хора не се страхувайте от ЦРУ и МОСАД, страхувайте се от ЦВЕТАНОВ!

2020.06.10 | 09:50

3
Само да щракне с пръсти и ще ги сгазят, много е мощен навсякъде участва
КакОФ рапон

2020.06.10 | 09:49

2
Това не е новина! Цвък Молитвата отдавна е улайна.
тоя

2020.06.10 | 09:41

1
тоя помияр изцяло се е поставил в услуга на чужди интереси. работи като чужда агентура на терен. за разстрел е тоя

Добави коментар

Водещи новини