Кадиев бетонирал монопол на Божков, Манолова свръзката между тях

  • 06 юни 2020 13:15

  • 8599
  • 30
Кадиев бетонирал монопол на Божков, Манолова свръзката между тях
© Булфото, архив

Бившият соцдепутат и бивш зам.-министър на финансите Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е един от основните виновници за монополното положение на олигарха Васил Божков в хазартния сектор.  Това стана ясно от пореден пост във Фейсбук на бившия съдружник на Божков и собственик на „Ефбет“ Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в е един от основните виновници за монополното положение на Черепа в хазарта, участва дейно в глупавия ЗХ (бел.р. Закон за хазарта), че Черепа цялата 2014 година работи без да плати 1 лев данък и е косвено виновен за неплащането на тези 700 млн с глупаво високата си такса от 15 %, която я няма никъде по света.... и ми говори за морал. Това е краят!!!“, написа Найденов.

Поводът за коментара му беше интервю на Кадиев пред bTV телевизията, станала известна като Божков ТВ заради предоставянето на ефира си в полза на олигарха и тясното сътрудничество и задушевно познанство между хазартния бос и главния изпълнителен директор на медията Флориан Скала, уточнява агенция "Монитор".

В ефира на телевизията Кадиев, който бе поканен в студиото на bTV под претекста, че се е саморазпознал в комиксовата димка, пусната в началото на седмицата от Божков, изигра ролята на говорител на подведения под отговорност по 18 обвинения хазартен бос. Докато обясняваше, че не бил напълно в течение на нещата и не трябвало да се вярва на 100% нито на олигарха-беглец, завлякъл хазната със 700 млн. лева, нито на управляващите, Кадиев в крайна сметка заяви, че косвените доказателства показвали, че „истината е по-скоро на страната на Васил Божков“. Кои са тези косвени доказателства така и не стана ясно, защото не ги даде. Не даде и конкретната причина защо застава на страната на Божков, а тя е прозаична – Кадиев е пионка в проектите на хазартния бос отдавна.

Какво реално премълча бившият соцдепутат, протеже на ексенергийния министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и самозван опозиционер в момента?

За начало, че в периода от 2005 г. до 2007 г., докато беше зам.-министър, не направи абсолютно нищо, за да ограничи влиянието на Божков в хазартния сектор, а както твърди и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в – над Държавната комисия по хазарта. Основен отговорник е и за факта, че благодарение на пропуск в закона за хазарта, в продължение на 1 година лотарията на олигарха-беглец е била освободена от данък. Пропуск, за който самият Кадиев си призна в ефира на bTV. И това са факти, а не косвени доказателства.

Всичко това ясно показва, че Кадиев и Божков си имат дългогодишна заигравка, която впрочем лъсна наяве на местните избори през есента на миналата година - при задвижването на проекта бившият обмудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на да се кандидатира за столичен кмет.

Само преди дни, лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обяви, че кампанията й е била финансирана именно от хазартния бос Божков. Не е тайна обаче, че зад нея прозираше и сянката на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Именно затова, по време на предизборната агитация на Манолова се появиха Фейсбук слогани срещу нея, че „ако гласуваш за Манолова, получаваш Кадиев“.

Цветомир Найденов с пореден тежък удар по лъжите на Божков

Причината – тесните връзки на шефа на инициативния комитет Никола Вапцаров, който издигна бившия омбудсман, с ексчервения депутат.

Какво се крие зад срещата на босовете на bTV с Божков! Готви ли се телевизията за нова Костинбродска афера?

Вапцаров е сред учредителите на партията на Кадиев "Нормална държава". Тук е моментът да се припомни, че не друг, а именно тази формация издигна и подкрепи и скандалната Десислава Иванчева за поста на кметица на Младост, като след избора й неин заместник стана именно Никола Вапцаров. 

Малко след избухването на скандала с натиска, който Иванчева е оказвала над строителен предприемач, човекът на Кадиев предвидливо напусна поста и публично се разграничи от действията й. Така се измъкна от епицентъра на скандала, предизвикан от последвалите арести на Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и предния кмет на Младост Петко Дюлгеров. След Вапцаров, от Иванчева се разграничи и самият Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Че цялата история е била за хвърляне на прах в очите на зрителите на този фарс обаче лъсна именно на местните избори през есента на миналата година, когато Десислава Иванчева обяви, че подкрепя на втори тур именно кандидатурата на Манолова и призова хората, дали вота си за нея на първия тур, да пуснат бюлетина за бившия омбудсман на балотажа.

И ако всички тези обвързаности маркират настоящото битие на Кадиев и обвързаността му с действията и политическите проекти, на които е залагал Васил Божков преди да бъде подведен под отговорност, то не е зле да се припомни откъде тръгна кариерата на бившия червен депутат.

За червения ренегат и кретащ партиен лидер на формация с подкрепа, граничеща около нулата на интереса на избирателите, късането на опашката на гущера (емблематична мисъл на прехода, за чието авторство Кадиев претендира), е повече от позната мимикрия.

И докато пред камерите и в ефира на телевизии, чиято политика се диктува от интересите на менторите му, бившият соцдепутат се опитва да се изкара борец с корупцията, то истината е получил началния тласък на кариерата си благодарение на протекциите на бившия енергиен министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование вКадиев и съпругата му са спечелили през годините милиони от над дузина поръчки за доставка на ток към държавни и общински институции и дружества.

Схемите бяха описани в разследване на Агенция "Монитор" през август 2016 г., в което разкрихме също как Кадиев използва ролята си на публична фигура, за да прочиства пътя пред съпругата си, а когато семейният бизнес удари на неочакван камък, притиска с лобистки идеи и удря с „разкрития“ човека, поставил препятствието. Така през 2016 г. тогавашният шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов се лиши от поста си след атака от Кадиев, стартирана заради решението на Ангелов да дръпне за година напред шалтера на фамилния бизнес на депутата заради неспазване от страна на фирмата му „Енерджи съплай“ на договори с централата. 

До драмата пък се стигна, след като само за трите години от 2013 до 2016 г. половинката на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в - Сона, спечели обществени поръчки за над 12 млн. лева, като фирмата й „Енерджи съплай“ спечели общо 16 конкурса. 15 - за доставка на ток на държавни институции, общини и общински и държавни дружества и една към фирма с мажоритарна частна собственост, в която обаче държавата все още е миноритарен акционер. 

Разследването показа също, че двойката Георги и Соня Кадиеви са на двойна държавна хранилка.

Ако в най-тъмните години на прехода бъдещите олигарси заставаха на входа и на изхода на държавните предприятия, сега спокойно може да се каже, че Кадиеви – жена и мъж, са застанали на входа и на изхода на държавата, като й продават със солидна надценка евтиния ток, който купуват от самата нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
8599 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2020.06.06 | 23:44

30
da bre toi kadiev e minister na finansite i toi licno e razporedil bojkov da plashta po 6 procenta dds I komisiata po mhazarta da ne go zakaca samo tce ministrea na finansite se kazva goranov I vsicko tova za koeto nabejdavate kadiev e negovo licno delo.

2020.06.06 | 20:28

29
А сега кой печели обществените поръчки,що не направите едно проучване и да видите как ,кумове,кръстници,лели,чичовци и най близките около управляващите все "наши хора" са на първа линия,такива са и назначени в бордове на различни компании,да си помагат финансово за по добър живот,държавните служители проверили ли сте кой на кой е човек,даже някои и идея си нямат защо са на тази длъжност,освен,че са на някои човек.Добре е когато се пише по дадена тема да се отразяват много гледни точки да може да правим сравнение за по добро и по лошо

2020.06.06 | 19:58

28
Много хора си задават въпроса дали този бивш съдружник на Божков вкупом с някои анализатори,медии близки до управляващите си мислят,че народа е толкова глупав,че не може да разсъждава и като прочете,че Кадиев е главният виновник за Божков ще повярва, едва ли-защото и децата могат да смятат,че от 2005-2007 година са две и половина години,но от 2009 до 2020 година не са ли над 11 години е тогава къде са виновниците,ако са искали сегашните управляващи защо не са оправили този закон,а напротив пробутали една точка пак в полза на Божков,нима не са знаели,че в хазната не влизат едни милиони от хазарта- 700 милиона,не говорим за хиляди ????????? Така,че не се опитвайте да отклонявате вниманието на хората от същността на въпроса, а той е-кой не потърси 700 милиона лева ,които не са влезли в държавната хазна.А на Валери Симеонов да се вярва е глупаво-нали щеше да съди Домусчиев какво стана,че сега са близки
ИВАНЧО

2020.06.06 | 19:23

27
Риторичен въпрос:" Докога в България ще никнат политически проекти?" До второ пришествие! Эащото единствено там .има пари,които се дават от олигарси,эа да се творят эакони в техен интерес
ТОЯ КО РАБОТИ БЕ ..?

2020.06.06 | 16:32

22
СЪБИРА ХЕРБАРИЙ ЛИ ...? ВСЕ ПО ПАРКОВЕТЕ ГО ГЛЕДАМ !
АМИ

2020.06.06 | 18:58

26
СИГУРНО Е ГЕЙТАК !
Винету

2020.06.06 | 16:48

25
Сайтче новини искате да достигнете по простотия пик ли.
рузо

2020.06.06 | 16:44

24
Куките това ли измислиха.....
Мехмет

2020.06.06 | 16:40

23
Сине майчин,а ГРОБ къде са били тогава.Значи всички хубави неща Тиквата е направил а всичко лошо останалите.Скрий се някъде,че наистина ни омръзна да гледаме противната ти мутра.
АМИ КО ..?

2020.06.06 | 16:08

21
ОЩИ В ПОНЕДЕЛНИК ПО ТЪМНИ ЗОРИ , ГАЛЕВА ЩЕ ОТИДЕ В ЕВРОКОМ ДА ИСКА ДА ПЛЮЕ ПАК ПО ДЪРЖАВАТА . И ДА ВИКА КАК БОШКУУФ НЕ БИЛ И ДАВАЛ ПАРИ АМА НИКОГА ..!
Импексов

2020.06.06 | 15:41

18
Тоя Кадиев има мутра на лъжец и измамник. Даже самите комунисти май му биха шута. Явно е мега алчно човече.
ТОЗИ ДА

2020.06.06 | 16:06

20
ТОЯ Е ОТ ИМПЕКСОВАТА КВОТА НА МАГАРИЦИТЕ В БСП ! ГАЛЕВА ,МАЛЕВА ...ВСЕ ТАКИВА !

Добави коментар

Водещи новини