Теменужка Петкова: КЕВР не успя да обясни какво точно се случва

  • 05 юни 2020 17:38

  • 1380
  • 5
Теменужка Петкова: КЕВР не успя да обясни какво точно се случва
©

Стана комуникационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво точно е направил регулаторът и това доведе до смут сред обществеността, обясни енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по разминаването в информацията за цената на парното, в предаването "Лице в лице".

Заблуда е информацията, че ще има увеличаване на цените, заяви Петкова.

Тя показа реалните факти в сравнителна таблица.

КЕВР не успя да обясни какво точно се случва. Тази съпоставка на данните е цената на топлинна енергия на базата на месец май и прогнозната цена за следващия регулаторен период. Оттам идва разликата с 22%, заяви енергийният министър.

Тя поясни, че е променена формулата, по която се формира цената на газа на българския пазар. Тя отразява петролния компонент и състоянието на пазарната цена на приодния газ в международен мащаб.

КЕВР: Няма да поскъпва цената на парното и топлата вода

Природният газ е основен компонент във формирането на цената топлинната енергия, но има и други компоненти, обясни Петкова във връзка с намалението на цената на топлинната енергия с 14%.

Възстановяването на надвзетата сума ще бъде върната по банков път на топлофикациите. Те от своя страна имат 30 дневен срок да върнат парите на абонатите си, чрез приспадане на сметките, заяви Петкова.

"Топлофикация София" е важно дружеството на територията на София, каза тя. Тя заяви, че не е запозната с резултата от проверката на дружеството.

КЕВР: "Топлофикация София" не е извършила нарушение със сметките за парно за март

Последвайте канала на

Novini.bg
1380 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
НЕКА ДА КАЖЕМ НЕЩО НА ПОЗИТАНСКИТЕ ТРОЛОВЕ

2020.06.05 | 19:28

4
ЧУК - ЧУК ........НЕМА НИКОЙ В ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ ...............ДЗЪЪЪЪЪННННННННН........ДРЪЪЪЪНННННННН.........ВИЕ ЩОТО НЕ РАБОТИТЕ И НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ С НИКОЙ НАЛИ ...! САМО СЪС ЗА....ДИНКА СИ ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ ...!

2020.06.05 | 19:58

5
Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,георги близнашки,фандъкова,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.
Осман

2020.06.05 | 19:13

3
Вие като правителство не успявате,та КЕВР ще обясни.
Ггг

2020.06.05 | 18:39

2
И като си помисля, че на тая съм симпатизирал не може да има такава гнусно огромна корупция,тя им изменя физиономиите
вече е подготена смяната

2020.06.05 | 17:51

1
със друг крадлив гербераст.

Добави коментар

Водещи новини