ВМРО ще внесат проектозакон за социалното подпомагане

  • 05 юни 2020 10:33

  • 574
  • 0
©

В България няма единна система, която да проверява колко пъти е било подпомагано едно лице. Това заяви на пресконференция Искрен Веселинов от ВМРО, предаде репортер на Novini.bg.

От партията на Каракачанов заявиха, че ще внесат проектозакаон за социалното подпомагане. По думите на Веселинов това ще се случи другата седмица в понеделник или вторник. "Така даваме възможнсот да се запознаете с него и да има разисквания по него", уточни още той.

ВМРО предлага еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта в Русе

"Поставяме семейните ценности в самото тяло на закона. Да не може да се извеждат трайно деца от семейството", подчерта той.

Трябва да се премахне ролята на НПО при извеждането на деца от семейството, да се въведе бърз съдебен контрол при отнемане на дете, а не просто административно решение. НПО- тaта не трябва да бъдат на „входа“ и „изхода“ на социалните услуги, разясни Александър Сиди.

Припомняме, че причината за отлагането бяха многохилядните протести на различни организации – на родители и на хора с увреждания. Мотивите на двете протестиращи страни бяха различни, но
те ни дадоха повод да обърнем внимание, че при породен силен граждански антагонизъм определено трябва да бъде насочено специално внимание към текстовете, които предизвикват притесненията в обществото.

 

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини