Депутат от ВМРО: Партийните субсидии трябва да идват от държавата, а не от бизнеса

  • 04 юни 2020 16:37

  • 622
  • 3
Депутат от ВМРО: Партийните субсидии трябва да идват от държавата, а не от бизнеса
© Кадър: Нова тв

Няма никакви договорки. Просто на Коалиционен съвет бе обсъдено, че такъв важен за политическата ни система въпрос трябва да бъде решен с консенсус. Поради тази причина оттеглихме Закона за политическите партии, за да бъде съставена работна група и там да бъде дискутиран по-подробно. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия народният представител от ВМРО Красимир Богданов.

,,От ВМРО винаги сме искали да има таван на субсидиите. Ние ще настояваме за държавна субсидия и забрана политически партии да биват финансирани от бизнеси, частни лица, организации или чужди държави. В крайна сметка ние работим с българските граждани и трябва да бъдем финансирани от тях чрез българската данъчна и избирателна система'', коментира депутатът.

"Обединени патриоти" оттеглиха точката си за промени в Закона за политическите партии

,,Може би е нормално за професионалистите като финансовия министър и председателя на бюджетната комисия да имат своите притеснения за финансовото състояние на държавата, но решението за диференцирано ДДС е политическо. Нещо трябваше да се предприеме заради последиците от коронавируса, особено за туризма, който най-много пострада. Ако сега не вземем мерки, ние обричаме този сезон и следващия на крах и фалити'', подчерта Богданов.

Относно предложението за преименуване на празника 24 май в Ден на българската писменост и култура народният представител от ВМРО посочи, че аргументите в тази насока са много и че вече са получили подкрепа от страна на МОН и БАН.

,,Историческата истина е такава, че няма славянска писменост. Днес кирилицата не се използва от половината славянски народи, докато глаголицата отдавна е загубила своите функции. Днес православните славянски народи пишат на кирилица, но използват техните си букви като сърбите и руснаците. Кирилицата обаче е сътворена в България при княз Борис-Михаил и при цар Симеон. Тя е чисто българско творение'', подчерта депутатът.

ВМРО иска 24 май да се преименува

,,България трябва да има национално отговорна позиция за членството на Западните Балкани в ЕС. Трябва да утвърдим писмеността като българска, независимо какви ще са реакциите на другите държави. Малко или много България вече е сериозен фактор на Балканите'', добави още той.

Накрая попитан за Концепцията на Каракачанов срещу битовата престъпност Красимир Богданов призна, че нещата се случват, но ''на парче''.

,,За жалост все още няма политическа воля да бъде приета Концепцията на министър Каракачанов'', каза в заключение народният представител.

Последвайте канала на

Novini.bg
622 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.06.04 | 21:24

3
боклук , те и сега идват от бизнеса .

2020.06.04 | 21:18

2
Ненаситни,колко стомаха имате бе?
XA XA XA

2020.06.04 | 17:32

1
САМО ЗА ПАРИ МИСЛИТЕ, МАМЕТО ВИ МИЛО ДАЕБЪ !

Добави коментар

Водещи новини