Валери Симеонов обясни защо бе оттеглен Законът за политическите партии

  • 03 юни 2020 13:22

  • 903
  • 2
Валери Симеонов обясни защо бе оттеглен Законът за политическите партии
© Булфото (архив)

Оттеглихме Закона за политическите партии, за да търсим по-широко съгласие и консенсус в Народното събрание. Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред журналисти в парламента.

,,Тези предлоежния по чл. 53 се внасят всяка първа сряда и всяка политическа партия на ротационен принцип има право да внесе. Ние "Обединени патриоти" внесохме нашето предложение, което е свързано със Закона за политическите партии, в който новият елемент е ограничаване на правото за финансиране от юридически лица и фирми на политическите партии'', допълни той.

"Обединени патриоти" оттеглиха точката си за промени в Закона за политическите партии

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 поясни още, че "Обединени патриоти" предлагат още да се ограничи максималният размер на субсидията до шест млн. лв. На въпрос дали може да има отстъпление Симеонов заяви, че е възможно.

,,Сутринта имахме политически съвет с ръководството на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО. Обсъдихме въпроса и по тяхна молба и настояваме решихме да изтеглим този законопроект и да го внесем в момента, в който получим едно по-широко съгласие и консенсус в Народното събрание. С други думи засега решихме да направим консултации с другите политически сили в парламента, за да може да не се превръща в говорилня толкова важна тема'', заяви още Симеонов.

Последвайте канала на

Novini.bg
903 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.03 | 13:38

1
Консултации с кои други политически сили освен с .ДПС..ДПС е за финансиране от обръчи от фирми и физически лица забогатели с корупционни схеми и обществени поръчки
k

2020.06.03 | 13:57

2
Ха! Че червените от кого се финансират? Половината им спонсори вече са арестувани или ги издирва интерпол.

Добави коментар

Водещи новини