България открива почетно консулство в Уфа, Русия

  • 03 юни 2020 13:09

  • 696
  • 2
България открива почетно консулство в  Уфа, Русия
© Pixabay

Министерският съвет на Република България прие решение за откриването на българско почетно консулство в Република Башкорстан, Русия, със седалище в град Уфа. Почетен консул ще бъде руският гражданин Ярослав Юриевич Шрьодер.

Ярослав Шрьодер притежава богат опит на ръководни позиции в частния сектор, а към момента заема длъжността на генерален директор на предприятието „СП Уфа” ООД, специализирано в сферата на гражданското строителство, строителния инженеринг и консултативните услуги.

България открива почетно консулство в Република Косово

Обществената му дейност е свързана с България - активно сътрудничи и провежда културни мероприятия с българската колония в Уфа, от 2009 г. е председател на регионалната обществена организация „Дружба на народите Башкортостан — България”.

Башкорстан е сред най-гъсто населените републики в Руската федерация. Нарежда се сред петте водещи региона на Руската федерация по темпове на икономическо развитие, с над 80% високодоходни предприятия.

Републиката поддържа външноикономически връзки с над 104 държави и има стабилно положително търговско салдо.

Откриването на почетното консулство на Република България в гр. Уфа цели задълбочаване на отношенията с Руската федерация, активизиране на търговско-икономическите отношения и разширяването на сътрудничеството в областите от взаимен интерес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хасан

2020.06.03 | 14:24

1
Там са наследниците на волжските бьлгари.

2020.06.03 | 21:20

2
Още малко и ще засенчиш братята македонци по фантазия.

Добави коментар

Водещи новини