Румен Радев и упражненията му върху българския спорт

Откакто е президент Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на често демонстрира нечистоплътните си стремежи да се докаже, яхвайки редица спортни мероприятия и инициативи. 

В спортните среди той е популярен с това, че лично или чрез съветниците си настоява да бъде патрон на всеки спортен празник, международно състезание или спортна годишнина. Нахалството му взе връх  по време напровеждането на трите световни първенства в България през 2018 година (поволейбол, гребане и художествена гимнастика), когато Радев се самопокани инастояваше да държи реч. Нещо, което му бе отказано от организаторите. И справо. 

Та какво е направил  президентът за българския спорт? 

В желанието си да изпъкне с каквато и да е дейност Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се опитва да наложи инициативата „Спортувай с президента“, която обаче така и не стана популярна сред обществото. Ниският интерес към спортните упражнения на Радев вероятно се дължи на усещането на спортните ни звезди, че ще бъдат използвани за политически цели. Какво ни каза днес Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на? „Като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни съоръжения и занимания“, каза Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в своята реч днес. 

Но този проблем е един от приоритетите в управленската програма на правителството на Борисов,който намери решение. Тази година правителството отпусна 25 милиона лева за изграждане на физкултурни салони в общински и държавни училища. Президентът и служебния министър на БСП би следвало да замълчат когато става дума за спортна инфраструктура, защото преди 2009 година спортната инфраструктура тънеше в разруха, забравена от държавата.

Трите правителства на Борисов са инвестирали над 350 милиона лева в спортна инфраструктура,както става ясно от официално оповестени данни. 

Именно заради тази инвестиция България има възможност да кандидатства на спортни събития от най-висок ранг. Именно доброто състояние на спортните ни съоръжения бе изтъкнати от президента на МОК Томас Бах по време на срещите му с Бойко Борисов, Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Красен Кралев през 2018 година, пише novsport.com. 

Румен Радев: Обездвижването сред младите хора се превръща в предизвикателство

По време на събитието днес бе някак гузно изтъкнато, че на много спортисти  било отказано да присъстват поради малкия капацитет на залата. Напротив – много спортисти са отказали учтиво на президента да присъстват, въпреки настоятелните призиви от него и от екипа му. Вярно е обаче, че лично президентът е провел телефонни разговори с редица „ръководители на международни спортни организации, за да ги запознае с инициативата“. Според запознати Радев лично е звънял на редица именити български и чуждестранни спортни звезди, за да настоява да го поздравят с видео обръщение. Нещо, което никой освен Томас Бах не направи и то вероятно поради спазване на протоколни отношения. 

Много от спортистите ни, включително трима министри, не уважиха събитието на президента, защото напълно осъзнават, че Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на използва Деня на детето и българския спорт за поредната порция политически речи и злословене. Нека да говорим с факти, господин президент. Първо,не стана ясно от къде са данните, представени на събитието, които бяха цитирани от назначения от Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на служебен спортен министър Даниела Дашева под формата на презентация. Означава ли това, че г-жа Дашева изказва личното си и откровено пристрастно мнение, с което ангажира широката публика под егидата на президента? Можем да предположим, че някои от цитираните данни са от изследване на „Евростат“ от 2017 година, което е било проведено сред 1000 души чрез телефонни интервюта в работни дни. 

Колко хора в днешно време имат домашен телефон? 

И кой освен възрастните хора вдига домашния си телефон в работен ден? Тези 2% от българското население, за които говори Дашева, от коя възрастова група са. През цялото време се говореше с лозунги за повече спортуващи млади хора,  но повечето от цитираните данни се отнасяха за цялото население. Иначе казано – бяха нахвърляни данни от различни източници за различни периоди и различни възрастови групи, за да се внуши колко е зле българинът, който не спортува.  „68% от българите не са спортували“, се твърди в презентацията на Даниела Дашева – кой е източникът на тези данни така и не стана ясно. На някои от слайдовете се вижда препратка към „journalof school 2015”, което е най-малкото несериозно през 2020 година. Тъй като фокусът би трябвало да е върху децата и младежите, но вместо това на днешното събитие бе представен един тюрлю гювеч от цифри, ви предоставяме данните от доклада на Световната здравна организация, които са изследвали именно тази възрастова група. Изследването е съвместно с Европейската комисия и е от 2018 година. Отнася се за спортуващите български деца и младежи от 10 до 20 и повече години: Физическа активност (10-14 години)Момчета-42 % Момичета– 24 % Физическа активност (15-19 години) Момчета– 53 %Момичета-27% Физическа активност на 20-годишните младежи в България Момчета– 32%Момичета– 21% Проучване на „ТРЕНД“ от 2018 година сред младите българи от 15-29 години показва следното: „35% от младите хора спортуват като спортуващите младежи в най-голям дял смятат, че има достатъчно добри условия за спорт – малко под две трети. Няма осезаема разлика спрямо населеното място. Като основна причина да не спортуват младите посочват, че нямат време.28%посочват, че нямат желание или нужда. Не става дума за липсата на спортна инфраструктура.“

Коментари

 1. 2020.06.02 | 20:22
  Новини големи свирки сте.
 2. 2020.06.02 | 15:17
  Новини.бг, Вие сте дъното. Че и по-надолу.
 3. 2020.06.01 | 21:59
  Радев пак изклеца мутрите
 4. 2020.06.01 | 21:58
  Еее то нечистоплътните стремежи и нахалство да се докажат всеки ден ги виждаме в действията на управляващите,но защо не правят впечатления на определени хора е необяснимо,защото няма как да не им прави впечатление как премиера ни обикаля с държавния джип да се снима с предварително осигурени "уж случайно" спортисти и други,а това,че много от поканените не присъствували на мероприятието на президента дали не е под диктовката пак на тези,които раздават държавния ресурс,дали и заради това не е този негативизъм към всяко мероприятие на президента
 5. 2020.06.01 | 21:51
  Радко пак издуха едни 3-4% надолу. Хич го няма завалията. Заобграден от тапанари, които му пълнят главата с мухи (не че има нещо друго де) и му смъкват рейтинга не с дни, ами с часове. Цял живот на готово заплатка, черпак сега и на аванта в Бояна. Сигурно ще е съкрушен след като сдаде поста РЕЗИДЕНТ!
 6. 2020.06.01 | 19:04
  Ибрикчии на бб
  1. 2020.06.01 | 21:25
   Свиркаджия на фатмак Радю
  2. 2020.06.01 | 21:04
   По-умните знаят какво бб,ама нали си тъп герберлък.
  3. 2020.06.01 | 20:46
   Каква е тая цифра 66 бе ибрик?
 7. 2020.06.01 | 21:20
  То па един президент да ти умре коня
  1. 2020.06.01 | 21:22
   Поне не е тиква,еднокнижник.
 8. 2020.06.01 | 21:10
  Нима не знаете ,че безработицата в държавата ни е доста голяма ,така,че много хора могат да си вдигнат домашния телефон,какво толкова се чудите,нима другите проучвания и анкети по телефона стават през нощта и извън работно време- смешна и срамна теза ,но може би затова си заслужаваме 111 място по свободата на печата и словото - няма обективност има интереси
 9. 2020.06.01 | 21:02
  Не е ли много глуповато това мнение,защото какво по хубаво от това да има повече такива инициативи за спортни мероприятия и това,че министри отказали говори на какво ниво са управляващите ни,а това че правителството дало 350 милиона лева в спортни инфраструктури трябва да попитаме,управляващите от джоба си ли ги извадиха и нима не им е тази работата да разпределят правилно парите на българските данъкоплатци,макар че не всякога правят това по най добрия начин.Защо не кажете ,че много от тези средства се изхарчиха в обекти,които не се използуват най рационално,но на управляващите им трябват гласоподаватели и предприемат такива строежи.Защо когато има анкети по телефона за управляващите са валидни,а сега не са. Но когато трябва да напишеш нещо за да се харесаш на някой,няма как да видиш и малкото полезно действие в някаква инициатива,независимо от кого е предложена
 10. 2020.06.01 | 20:50
  Определението за Мунчо е тъп, по-тъп и най-тъп. Друго няма. Опитва се с чужда пита помен да прави и използва някакви разбъркани данни от 2000 та година.
  1. 2020.06.01 | 21:02
   Тъп, по-тъп , най-тъп и тиква.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.