Красен Кралев актуализира указанията за прилагане на мерките при спорт на закрито

  • 29 май 2020 14:27

  • 1328
  • 3
Красен Кралев актуализира указанията за прилагане на мерките при спорт на закрито
© Булфото (архив)

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във издаде Заповед № РД-09-554/29.05.2020 г., с която се актуализират указанията за прилагане на противоепидемични мерки в спортни обекти и съоръжения при провеждането на спортни занимания. Те са съгласувани с министъра на здравеопазването и трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, спортистите, треньорите, длъжностните лица и персонала на тренировъчните зали, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Издадената заповед разрешава индивидуални и колективни спортни занимания на закрито, както и индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18-годишна възраст, като се провежда задължителен филтър на входа на съоръженията с измерване на телесната температура. Задължително е извършването на влажно почистване и дезинфекция на под и повърхностни в спортните съоръжения.

Официално: Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от мерките срещу COVID-19

Спортисти, треньори и длъжностни лица са длъжни да почистват контактните повърхности на използваните уреди или пособия с осигурените за целта дезинфектанти. Същите са задължени да бъдат с чисти спортни обувки и облекло, които са предназначени само за използване в залата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1328 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.05.29 | 16:57

3
ТОПКА ЛОЙ. КЪВ МИНИСТЪР НА СПОРТА. СРАМ.ДА ГО СНИМАТ ПО ДИСКАВАРИ ЗА 300 КИЛОГРАМОВО ТЯЛО. СПОРТ АМА СМЕХОРИЯ

2020.05.29 | 14:49

2
Краси изглежда ужасно. Рядко неприятен индивид.
Гражданин

2020.05.29 | 14:42

1
Толкова неадекватно решение да си носи всеки хавлията от вкъщи НЯМА!!!!!!! По резонно е да се ползват хавлиите на спортната зала който са обработени в специализирани фирми за пране. Много по вероятно е клиента с неговата хавлия да внесе каквото и да е заболяване в спортната зала ,която не се знае кога е изпрана и къде и колко пъти той е ползвал. По същата логика на тази заповед е и фризьорските салони да ползват хавлии на клиента!

Добави коментар

Водещи новини