Емил Димитров: Европроектите са като тотото - не всички могат да спечелят

  • 29 май 2020 10:54

  • 1012
  • 1
© Булфото (архив)

Прилагаме правилата на Европейския съюз. Осигурили сме равни условия за всички. Това каза министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос относно финансовата политика на Министерството на околната среда и водите по отношение на инвестиционни и неинвестиционни проекти на общините в Република България.

По какви критерии се разпределят тези средства и как се контролира този процес, обърна се с въпрос към Димитров депутатът от БСП за България Иван Иванов.

Министерството е наследило практики от години, като много от тях са добри. Практиката за чиста околна среда на г-н Чакъров (Джевдет Чакъров - министър на околната среда и водите в правителството на Сергей Станишев - бел. ред.) работи добре от 17 години насам. Тези, които печелят проекти, казват че е добра, но тези, които не печелят проекти, не я харесват. Толкова е добра, че смятам следващата година да заделим малко по-голяма сума, за да могат повече бенефициенти да се възползват от нея, заяви екоминистърът.

Емил Димитров с коментар за работата на арестувания зам.-министър

Средствата по Оперативна програма "Околна среда" отново са от Европейския съюз. Работим по техните правила и имаме няколко механизма за контрол. Както когато даваме парите, така и когато се наложи да има санкция, прилагаме правилата на Европейския съюз. Мисля, че не е редно да поставяме под съмнение правила, които са действали успешно в продължение на години, посочи Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Средствата, които се отпускат по тези програми, са заслуга на всички дирекции преди мен, моята заслуга е най-малка. Така както не всички могат да спечелят от тотото, така и не всички могат да печелят европроекти. Може би проблемът не е в нас. Има общини, които изготвят проекти, класирали са се, успели са. Има общини, които са изготвили проекти, но не успяват да завършат в срок. И занапред ще има общини, които ще успеят да подготвят проектите си, и такива, които не успяват. Това нещо ще продължава, независимо как се казва министърът и коя политическа сила управлява. Недоволните винаги ще са недоволни, доволните винаги ще се стремят максимално да усвоят парите. Ние сме осигурили равни условия на всички, каза още министърът на околната среда и водите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1012 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
попа

2020.05.29 | 12:55

1
Тоя по професия е балетист .Какво търси при боко тиквата се питам аз.Тия гербаджии нещо се пооляха с краденето.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини