Радев: Необходими са смели мерки за възстановяване след пандемията

  • 28 май 2020 20:01

  • 43807
  • 63
Радев: Необходими са смели мерки за възстановяване след пандемията
© Президентство

Най-важните изводи от настоящата криза са, че  рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права, социалните мерки трябва да помагат своевременно на нуждаещите се, а финансовите инструменти да се насочат към тези, които ще бъдат движещата сила за бързото възстановяване. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в изказването си в събитието на високо равнище на ООН на тема „Финансиране на развитието в епохата на COVID-19 и отвъд“, което се осъществи чрез видеоконферентна връзка.

Българският държавен глава представи страната ни по покана на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Президентът заяви, че предизвикателствата, произтичащи от разпространението на коронавируса, изискват засилено международно сътрудничество и многостранен подход.

„Настоящата пандемия подчерта необходимостта от ефективни, целенасочени и стабилни фискални политики. Страните трябва внимателно да намерят баланс между фискалните стимули и поддържане на резерви, които може да се окажат от съществено значение“, отбеляза Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„Ако търсим ефективно и трайно възстановяване след пандемията и изведем поуките от нея, то са необходими смели мерки както в краткосрочен, така и в дългосрочен план“, добави още той.

По думите му, в икономическата и финансовата сфера трябва да се предприемат политики, различни от установените досега.

„Световната икономика и нейната финансова архитектура трябва да бъдат ефективни, приобщаващи и устойчиви, за да допринесат за възстановяването след кризата и да ни подготвят за неочаквани извънредни ситуации като тази, пред която сме изправени днес“, заяви Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той подчерта изключителното значение на обединяването на международната общност и разпределянето на ресурси там, където са необходими. Държавният глава заяви, че трябва да се използва и потенциалът на частния сектор и изтъкна необходимостта от международна платформа от свързани с COVID-19 проекти, чрез които както частните, така и обществени дарители могат да оказват помощ.

Румен Радев ще участва в събитие на високо ниво на ООН

"Пандемията от COVID-19 показа, че инвестициите в здравеопазване са решаващи и трябва да направят здравните системи по-устойчиви и подготвени за критични ситуации. Наред с това е необходимо да се осигурят медицински услуги за всеки един, който се нуждае от тях", посочи Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

"Солидарността е ключов фактор за глобалното разрешаване на кризата,  породена от коронавируса", каза още той и допълни, че в кратки срокове България е успяла не само да трансформира индустрията си за производство на лични предпазни средства, но и част от тази продукция страната ни е предоставила на 12 страни от Западните Балкани и Източна Европа.

В изказването си президентът посочи, че дневният ред на Програмата за устойчиво развитие 2030 трябва да остане пътна карта за бъдещото развитие.

Събитието „Финансиране на развитието в епохата на COVID-19 и отвъд“ е организирано от генералния секретар на ООН, министър-председателите на Канада Джъстин Трюдо и на Ямайка Андрю Холнес, които участваха във виртуалния форум. Участие взеха държавни и правителствени ръководители от цял свят, както и на представители на международни институции и организации, сред които председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева.

Novini.bg
43807 63

Свързани новини

Коментари 63

Добави коментар

2020.05.30 | 00:19

63
ДОБЪР ПОГЛЕД ВЪРХУ СИТУАЦИЯТА РАДЕВ. НО ЕДНО НЕ Е ВЯРНО! ЧЕ Е ДОШЪЛ ПО СЛУЧАЙНОСТ! ДОЙДЕ СЛЕД ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ НА ПСИХОЛОЗИ ПОД НАСТАВЛЕНИЯТА НА РЕШЕТНИКОВ! ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ ИЗБОР ИЗВИРА ОТ НАРОДА. А НАРОДЪТ НЯМА ПРЕДСТАВА ЗА ПРОДАЖНАТА МИЖИТУРКА РАДЕВ! КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОХВАТИ В СТИЛ ( АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ)
Вашето име

2020.05.28 | 22:02

19
Има нужда от импийчмънт този объркан индивид. Направо ми се гади като го гледам, а като си отвори устата... Поне малко не се ли усеща, ама какво да го мисля той е мъртвороден политически труп, дойде по случайност и ще си замине от където е дошъл безславно.

2020.05.30 | 00:18

62
ДОБЪР ПОГЛЕД ВЪРХУ СИТУАЦИЯТА РАДЕВ. НО ЕДНО НЕ Е ВЯРНО! ЧЕ Е ДОШЪЛ ПО СЛУЧАЙНОСТ! ДОЙДЕ СЛЕД ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ НА ПСИХОЛОЗИ ПОД НАСТАВЛЕНИЯТА НА РЕШЕТНИКОВ! ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ ИЗБОР ИЗВИРА ОТ НАРОДА. А НАРОДЪТ НЯМА ПРЕДСТАВА ЗА ПРОДАЖНАТА МИЖИТУРКА РАДЕВ! КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОХВАТИ В СТИЛ ( АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ)
Вашето име

2020.05.28 | 22:35

25
Няма, няма да си ходи, не ни трябва. Дори и към края на мандата, друго си е да ти набият шут в г*за на изпроводяк. Какво повече ще каже, това което върши е живо извра*ение.
Врачански ТОЛУП

2020.05.28 | 22:22

24
Пълни MAЛOУMНИЦИ

2020.05.28 | 22:19

23
Що пък импийчмънт ? Нека да си се излага до край . То поне от него нищо не зависи в тая държава , така че най - много да повлече менторката си в тинята , където и е мястото . Ще е от полза за цялата страна .
XXX

2020.05.29 | 23:36

61
ГЕШЕВ ЗАЩО СПИ И НЕ ОСВОБОДИ СЪДИЯТА КОЙТО РЕШИ ЧЕ ДОКАТО СЕ Е ОПИТВАЛ ДА ИЗБЯГА ГЕОРГИ ДЖЕВИЗОВ НЕВЪОРЪЖЕН Е БИЛ ОПАСЕН ЗА ЕДИН ДОКТОР ФАШИСТ КОИТО Е БИЛ ВЪОРЪЖЕН СЪС ПИСТОЛЕТ НАЛИ Е НЕЗАВИСИМ ОТ БОРИСОВ ДА ГО ДОКАЖЕ СЪС ДЕЛА
Алекс2

2020.05.29 | 20:21

60
Цял живот на държавна ясла! И насреща само дрън Дрън ярина. Е това ако не е далавера здраве му кажи!
Ей, Джордан Бруно!

2020.05.29 | 19:18

59
Умнико, Ян Хус е казал:Свещена простота. Когато една жена е подхвърлила още съчки към кладата на която е изгорен. Лошо е, че има и положителни лайкове. Правиш се на умник-неуспешно
АЗ

2020.05.29 | 14:23

58
Нали знаеше английски?! Защо чете? Значи някой му е написал какво да каже. Тези, които го "слушат", знаят каква стока е. Той си мисли, че ги заблуждава, но не е познал. Гьонсурат! Затова никой на запад не го уважава. Като е толкова умен, не разбира ли как се излага? Идва ред на 2 юни. Тогва пак ще има цирк.

2020.05.29 | 11:02

56
Е те така се дават изявления по телевизоро. Компа и листовката пред него, и започваме да сричаме. Ха, ха, ха, ха. Смешник, как се излага.

2020.05.29 | 11:05

57
Да, ама има и наблюдаващ, ако згафи ще отнесе шамара.

2020.05.29 | 10:53

55
Като гледам снимката, и ми се появява едно чувство на съжаление към този, как самовлюбено се гледа на монитора срещу него. Личи му самодоволството и нарцисизъма. БОЖЕ помогни му на нещастника! Амин.

2020.05.28 | 23:20

26
Добре , че поне го има РАДЕВ ! Такива тиквеници като Тиквата и Мутафа никога в историята не са управлявали България ! Идиотизъм , истерия и безумие , донесли огромни щети и страдания на целия народ ! Яко ще мрете , чували с трупове - думи на ненормалници !

2020.05.29 | 09:43

54
Ще цитирам в отговор Джордано Бруно: "Свещенна простота"

2020.05.28 | 23:53

32
Като човек, който от близо 30 години е в медиите, "благодаря" на Бойко Борисов и за това, че по време на неговото управление България от 68-мо място по свобода на словото падна до "престижното" 111-о място. А по стандарт на живота е последна в Европа !

2020.05.29 | 09:41

53
Кои медии, сигорно като ученик си писвал стен вестници?

Добави коментар

Водещи новини