Петя Аврамова обяви кога ще падне водният режим в Перник

  • 28 май 2020 09:01

  • 3598
  • 3
© БНТ

Времето от началото на пролетта се използва не само за ремонти, но и за строеж на големите обекти. На фона на пандемията строителството не е прекъсвало. Фирмите спазваха мерките. И към момента има ремонтни дейности на АМ "Тракия" (в участъка от 13-и до 20-и километър) до 30 юли, за да бъде освободено движението. При АМ "Хемус" ремонти има от 19-и до 37-и километър. Там строителните дейности ще продължат и през летния сезон.Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно

Миналата седмица проверихме изграждането на тунел "Железница". Над 800 метра са прокопани и в двете страни на тунела. Работи се много активно. Имаме уверението, че до пролетта на 2021 година ще имаме изцяло прокопан тунел, добави тя.

По думите ѝ строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле ще бъде продължено. В момента се избира изпълнител за мерки за опазването на биоразнообразието в Кресненското дефиле. Ще бъдат изградени предпазни мрежи. Не сме се отказали от изграждането на лот 3.2, но прецизираме времето, в което ще бъде изграден този лот, заяви Аврамова.

800 метра от тунел "Железница" от АМ "Струма" вече са прокопани

Към момента се изгражда отсчеката от Околовръстното шосе в София от квартал "Младост" до магистрала "Тракия". Там се работи усилено, посочи регионалният министър.

До края на 2020 г. ще продължат ремонтните дейности в тунел "Витиня", каза Аврамова.

Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно коментира и създаването на държавния "ВиК холдинг".

Решението за създаването на "ВиК холдинг" беше взето през януари. Вече има избран Управителен съвет и изпълнителен директор, така че дейността на холдинга е стартирала. Уточнява се самата структура на холдинга, водим разговор за дейността му. Той беше създаден за стабилизация на целия отрасъл "Водоснабдяване и канализация", който в момента е в тежко финансово състояние. Разчитаме на "ВиК холдинг"-а да стабилизира финансово ВиК дружествата, които са в най-тежко сътстояние. Това са дружествата в Добрич, Шумен, затруднение има и дружеството в Сливен, заяви Аврамова.

В новия закон за водоснабдяване и канализация искаме Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде разделена и да има орган, който да отговаря само за водата, добави тя.

Полагат новия водопровод в Перник

Регионалният министър съобщи, че в момента в язовир "Студена" има над 17 млн. куб. метра вода, което означава, че водоемът е почти пълен. Очаквам през месец юни да бъде предложено да бъде премахнат водният режим в Перник, обяви министърът на регионалнто развитие и благоустройството.

Последвайте канала на

Novini.bg
3598 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.05.28 | 10:25

3
Когато падне и червеният кмет.
След 30г. с "умните и красивите" от СДС

2020.05.28 | 10:06

1
Областните центрове са на режим с водата и тока. СДС ни върна в началото на 20-ти век.
Иванов

2020.05.28 | 10:14

2
А не, за тия това не важи,дет са в момента на власт. Нито са умни, нито красиви,но пък са страшно крадливи и лъжливи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини