Екатерина Захариева разкри кога очаква да се възстанови нормалното движение в рамките на ЕС

  • 27 май 2020 16:54

  • 2315
  • 5
Екатерина Захариева разкри кога очаква да се възстанови нормалното движение в рамките на ЕС
© Булфото (архив)

Имам надежди и очаквания от 15 юни да се възстанови нормалното движение поне в рамките на ЕС и със съседни държави, които са със сходен епидемиологичен риск.

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред журналисти в отговор на въпрос. Тя обаче отбеляза, че дори и да се възстанови или облекчи придвижването между държавите членки, това ще става със спазване на социална дистанция, изисквания за самолетите, за хотелите.

11 външни министри от ЕС: Свободното движение на хора трябва да бъде поетапно възстановено, но при пълни гаранции за тяхното здраве

Захариева призова отново българите, които искат да бъдат сезонни работници в чужбина, да проверяват и да се информират за ситуацията, защото някои посредници могат да ги подведат. Тя предупреди, че в някои държави все още има ограничения при приемане на сезонни работници и правила за приемането им.

На въпрос за оздравителния план, предложен от ЕК, вицепремиерът коментира, че план за възстановяване е нужен, като посочи, че за нас е важно да има равен достъп на всички държави и критерият да не е страни с най-голям брой заразени и починали, защото всички икономики са пострадали. Смятам, че ще се намерят общи допирни точки, отбеляза тя, цитирана от БТА.

Попитана за изложбата за 24 май в Руския културно-информационен център, министърът на външните работи изрази подкрепа за становището на БАН и на редица български учени.

Екатерина Захариева: Нападките на президента стават груби и абсурдни

Помолена за коментар на думите на президента Румен Радев в Садово, че сме влезли с "хаос в извънредното положение и излизаме с още по-голям хаос от него", вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на отговори, че няма хаос и данните говорят сами за себе си. България е една от държавите, които се справи най-добре, подчерта тя.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2315 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.05.28 | 09:29

5
Никога няма да се възтснови нормашното движение !!!! На против , Септември ще ви заключат пак като пилци по къщите ви !
баце

2020.05.28 | 00:11

4
Може и тя да ги е говорило тия работи, дето ги има в интернет. Когато препредава нарежданията на Цорос, тогава си личи.
OLD KYP

2020.05.27 | 17:45

1
КЪДЕ ГИ НАМИРА БОКО ТИЯ ЧУКАРИЙ - НЕЗНАМ !
KATETO

2020.05.27 | 21:09

3
OT PAZARDJIK SAM, OT PAZARDJIK SAM
симо

2020.05.27 | 19:57

2
що ве скромно момиче с нищо не изпъква

Добави коментар

Водещи новини