Кметът на Бургас Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

  • 24 май 2020 11:11

  • 419
  • 0
Кметът на Бургас Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин
©

24 май е свята дата за всеки българин. Това заяви кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден в поздравителен адрес поповод Деня на славянската писменост и култура, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

"Уважаеми учители, ученици, просветни и културни дейци, скъпи съграждани, поздравявам ви по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост! 24 май е датата, която по безспорен начин обединява всички наши сънародници, независимо дали живеят в България или далече зад граница. Денят на българската писменост ни дава самочувствие, че сме народ, дал богато културно наследство на света.

Отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура

Писмеността и книжнината са ни съхранили като нация в трудни времена. Делото на светите братя Кирил и Методи и на техните ученици е меч, който през вековете е разсичал робски окови и е проправял пътя на нашия народ към просвещението и духовното извисяване. Именно затова трябва всички заедно с ентусиазма на нашите предци да пазим своя език, писменост и култура", посочва кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Той заяви, че бъдещето на Бургас са младите и образовани хора.

"Затова ние ще продължаваме да правим инвестиции в образованието, за да създаваме най-добрата среда, в която нашите деца, учители и студенти да развиват своя талант и умения. Тази година е по-особена и заради пандемията от COVID-19 няма да можем да отбележим този светъл празник с пъстро шествие. Това обаче няма да отнеме от неговия ореол, защото всеки българин почита 24 май дълбоко в сърцето си като нещо свято.

Благодаря на всички бургаски учители, ученици, писатели, художници, артисти, музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци и журналисти за полаганите от тях всекидневни усилия.

Продължавайте да давате все така своя принос Бургас да бъде културен и образователен център. Честит празник!", се посочва още в поздравителния адрес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини