Кметът на Перник: Въпрос на време е да отпадне водният режим в града

  • 22 май 2020 16:28

  • 971
  • 2
Кметът на Перник: Въпрос на време е да отпадне водният режим в града
© Кадър: Нова телевизия

Когато се отпускат средства за инфраструктурни проекти и се разходват публични средства е нормално финансовият министър да бъде заедно с премиера. Не виждам нещо неестествено в това. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Думите му са по повод днешната визита на министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов в града, за да инспектират големите инфраструктурни проекти.

„Струпаха ни се много кризи за кратък период. Надявам се оттук нататък природата да е по-благосклонна към нас“, коментира градоначалникът.

Премиерът Борисов: Водопроводът от яз. "Белмекен" за Перник не е давал аварии досега

По думите му, фирмите са в напреднал стадий по подмяна на подземната инфраструктура. „Стартира ремонт и на пречиствателната ни станция. Хората са доволни. Нямаме нито един сигнал за недобро строителство или нарушена инфраструктура на лотовете. Догодина ни предстои още един голям инфраструктурен проект. Така, че до 3-4 години градът ще има коренно различна визия“, обяви Станислав Владимиров.

„Изграденият водопровод изпълнява своята функция. Който твърди обратното, няма чисти намерения. Тръбата от София и позволи да преминем на изцяло нощен режим. Язовирът има 17 милиона кубика вода. Въпрос на анализ е кога ще отпадне водния режим“, поясни кметът на Перник.

На въпрос дали е в конфронтация с партийното ръководство на БСП заради добрите си отношения с централната власт, Владимиров заяви: „Аз съм кмет на град Перник и е нормално да търся добра комуникация с централната власт, за да се решат проблеми, трупани с години“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бесепарите

2020.05.22 | 17:32

1
тръпнеха от подличко очакване, че Перник ще остане дълго време без вода, за да тръбят, че цяла България е във водна криза. Уви! Пак са разочаровани!
БСП

2020.05.22 | 17:34

2
миличките негодни крадлета- приватизаторчета!

Добави коментар

Водещи новини