Каракачанов с голяма амбиция за Военновъздушното училище - да е водещо в света

  • 22 май 2020 14:23

  • 869
  • 2
Каракачанов с голяма амбиция за Военновъздушното училище - да е водещо в света
© Министерство на отбраната

Моята амбиция е след няколко години Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) да може да се равнява на Военноморското. Успехът на Висшето военноморско училище (ВВМУ) е плод на години работа, добър екип, много работа и разбиране от страна на министерството. Това заяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на церемонията за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, допринесли за развитието на военно-образователната система. Събитието е по случай 24 май.

"Надявам се, така, както ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е водещо в една от класациите на най-добрите военноморски училища в света, след няколко години и ВВВУ „Георги Бенковски“ да бъде водещо в областта на авиационното образование", добави министърът.

По повод Деня на българската писменост и култура бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за проявен висок професионализъм и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за възстановяването на ВВВУ „Г. Бенковски“. Също така бяха отличени и преподаватели и експерти с принос в развитието на военно-образователната система от Военната академия „Г. С. Раковски“, Националния военен университет „Васил Левски“, Военномедицинската академия, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Висшето военноморско училище на второ място в международна класация

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността припомни, че до официалното откриване тази година на ВВВУ „Г. Бенковски“ се е стигнало след продължителна и упорита работа и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за необходимостта от възстановяването на училището.

„Това бе плод на труда на много хора, които заслужават да бъдат отличени. С желание, хъс и любов към авиацията, те поправиха една несправедливост, направена преди 17 години – закриването на тази институция“, подчерта министърът на отбраната.

Постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев благодари от името на наградените за подкрепата от страна на политическото ръководство за развитието на военно-образователната система.

Наградени бяха и служители на Военно-медицинската академия (ВМА). Отличията са за проявен висок професионализъм и отговорност, постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система.

С предметна награда Сувенирен нож АК-74 бе отличен полковник доцент Пламен Иванов – началник на Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология.

„Грамота” получиха проф. Стефан Ковачев – ръководител на Клиника по обща и онкологична гинекология, доц. Милена Енчева – ръководител на Клиника по пневмология и фтизиатрия и доц. Кремена Петкова – част от екипа на Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия на ВМА.

Министерство на отбраната

Последвайте канала на

Novini.bg
869 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
маймуна

2020.06.04 | 16:37

2
С клоните на дърветата, прораснали през покрива, то ще бъде истински оазис на военната наука!

2020.05.22 | 18:32

1
Кара Кача , ти си една истинска мазна п*у*т*к*а !

Добави коментар

Водещи новини