Във вторник предстои важна среща за облекчаване на мерките при пътуване в условията на COVID-19

  • 16 май 2020 09:44

  • 1101
  • 0
Във вторник предстои важна среща за облекчаване на мерките при пътуване в условията на COVID-19
© Булфото (архив)

В сектор „Транспорт” има и преки, и косвени щети от кризата, породена от пандемията COVID-19. Все още номинален размер на загуби не може да бъде даден. Това коментира пред Нова телевизия министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

„Вече говорим за свиване, което ще доведе до стагнация във всички сектори в следващите години”, смята Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

По думите му свиването в организирания превоз и авиацията може да варира между 50 и 100% заради ограничителните мерки при пътуванията. Очаква обаче възстановяване. „Анализатори говорят за възстановяване до 90% от обемите на 2019 г. и то само следващата година. В авиацията говорим за възстановяване до 50% до края на годината и до 70% следващата”, обясни Желязков.

Във вторник по инициатива на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се проведе среща между България, Гърция, Сърбия и Румъния, обясни Желязков. На нея ще бъдат обсъдени координирани действия, с които да бъде облекчено пътуването между държавите.

Желанието ми е от 1 юли да няма карантина между страните, но винаги уговорката е при ниски нива или липса на нови случаи на болни хора и на починали”, заяви министърът.

„Забавяне на стоки няма, има намаляване на товарооборота. Важното е, че през този период товарите се движеха, пътниците не се движеха”, каза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Относно пакета „Мобилност”, той обясни, че може да е факт през юли, а страната ни е готова за дело.

 

Росен Желязков: Мерките между държавите трябва да са координирани

Последвайте канала на

1101 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини