Йордан Цонев: Намаляването на ДДС-то в детския сектор е мярка срещу демографската криза

  • 15 май 2020 08:12

  • 1008
  • 4
Йордан Цонев: Намаляването на ДДС-то в детския сектор е мярка срещу демографската криза
© Кадър - Нова телевизия

Продължаваме да поддържаме тезата, че намаляването на ДДС-то в детския сектор е мярка срещу демографската криза. Това обяви зам-.председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на в ефира на Нова телевизия.

 Цонев заедно с колегите си Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, внесоха поправки в Закона за данък върху добавената стойност в частта за дестките стоки. 

ДПС предлага ДДС да се намали на 9% и за всички детски стоки

Относно избора на Цонев за председател на временната комисия, която ще следи за харчовете за COVID-19, той коментира, че е имало опасание, ако тя се оглави от БСП е щяло да се политизира.

"БСП много политизират и ако председателят е от тях ще бъдат изкривени фактите и ще се политизира работата на комисията. Ние бяхме длъжни като ПГ да издигнем кандидат за председател. Ние не сме съгласни с тезата на БСП, че те са единствената опоазиция. Това, че са кресливи на моменти не ги прави единствена опозиция", обяви Цонев.

Мненията за намаляването на ДДС в ресторантите са разнопосочни, защото ние финансистите смятаме, че това ще намали фиска, каза още депутатът от ДПС. Но понеже данъкът се явява като регулатор на цените, аз твърдя, че много внимателно той може да се промени, каза Цонев. Той твърди, че при разговор с хлебари миналата година, те твърдели, че цените няма да паднат, само ще се засили конкурентноспособността.

Цялото общество иска ниски данъци и работата на нас политиците е да обясняват защо го правят за някои сектори. Ние от ДПС се присъединихме към решението на правителството за намаление на ДДС на ресторантите. В ДПС сме правили анализ за книгите, храните, лекарствата и се отказахме от намалението. Продължаваме обаче да настояваме за намаление на ДДС за детските храни, детските стоки.

Йордан Цонев: ДПС подкрепя всичко, което е в полза на хората и бизнеса

Според Цонев опасност от измами винаги има, но затова са контролните органи. Въпросът е да се мисли за конкретната ситуация и за времето. Ако общи ДДС се смъкне с 2%, тогава всичко ще отиде надолу с 2 млрд., трябва да се мисли за друго увеличение.

Мерките трябва да бъдат съобразени с възможностите на бюджета, в Гърция например брутният вътрешен продукт е няколко пъти по-голям, а ние сме в ситуация на валутен борд и нямаме право на самостоятелна валутна политика, каза Цонев. Слава Богу, защото така левът е стабилен.

Големият резерв според него е в програмите и той ще се заеме първо с това, за да не фалират бизнеси. Достъп до мярката 60/40 имали голям брой от компании, били запазени над 100 000 работни места.

При тази ситуация ние във властта няма да влизаме, а за другия е още далече, каза Цонев. Трябва да състави програма, около която да се състави мнозинство. Бихме влезли с всяка политическа сила, която състави такава програма за реформи.

Той отказа да коментира темата "Божков" с думите, че това отклонява вниманието на обществото от важните проблеми пред които сме изправени в момента.

Последвайте канала на

Novini.bg
1008 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хахахаха

2020.05.15 | 09:03

2
Данчо ментата....
Мда

2020.05.15 | 17:30

4
Вече е свирката
КОЙ

2020.05.15 | 09:34

3
сложи тая отрпка там!??! малко ли лайна направиха за тези 30 години с онзи хидролога!??!?
плевен

2020.05.15 | 08:45

1
абе рязана карабина ще те срешна и ще ти напровя колумбийска вратовръзка

Добави коментар

Водещи новини