Андрей Новаков: Пакетът "Мобилност" е лудост на квадрат

  • 13 май 2020 16:45

  • 1382
  • 4
Андрей Новаков: Пакетът "Мобилност" е лудост на квадрат
© Нова телевизия

Не просто се борим да променим пакета "Мобилност", но се борим да го променим така, че законът да се напасне към шофьорите. А той ще се напасне, когато отпадне текстът шофьорите да се връщат на всеки осем седмици в страната, в която е регистриран камионът.  Заели сме позиция и ще я отстояваме до края. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП  и член на транспортната комисия към Европейския парламент Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна по повод новината, че български евродепутати са внесли поправки в пакета "Мобилност".

За мен пакетът "Мобилност" е лудост на квадрат и сме длъжни да реагираме. Шизофренично е с едната ръка да чертаеш зелени коридори, а в същото време да казваш - на всеки осем седмици ще се връщаш с празен камион вместо да караш стоки за някой друг. Ползите за която и да е друга държава, която подкрепя този пакет, са повече политически, отколкото икономически – някой го е обещал в предизборна кампания и сега се стреми да го изпълни,  заяви Новаков.

Росен Желязков за пакет "Мобилност": Заявили сме нашата позиция - отиваме на съдебен процес

Мачът е в средата. Шансовете ни да се преборим с пакета са по-високи, отколкото преди една година. Ако в най-лошия вариант не успеем да съберем мнозинство, се преборихме преходният период, в който той няма да е прилага, да е 18 месеца. В този период България ще го даде на Европейския съд, каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Той отбеляза, че очаква животът след глобалната епидемия от новия коронавирус  да бъде съвсем различен от досегашния. Двуполоюсният свят едва ли ще съществува повече. Единственият начин да преодолеем пандемията е да останем заедно, подчерта Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1382 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Оп

2020.06.08 | 22:03

4
Инакъв е проблема на 8 седмици дасе връща камиона и шофиора ами и шофиорите имат семейства камионите неса нечупливи тъкмо ще минат през сервиз . Разбирам че искате само да лапате хората казват неможе така

2020.05.14 | 05:16

3
Виж българското вишие образувание докаде ги докара соц лекторите

2020.05.13 | 20:38

2
Сигурен съм, че този не знае какво означава "на квадрат"...

2020.05.13 | 19:21

1
pak da kaja na grobarskata podloga novakov glupav bokluk paket mobilnost e pisan I se otnasia za shengen a tova tce ti ne si i nikoga niama da badesh vav shengen ne mu dreme na nikoi.

Добави коментар

Водещи новини